Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bakanlık teklif edilen Deniz Baykal HABERTÜRK'e konuştu: Cevabımın sorulmasını bile hakaret sayarım

        HABERTURK.COM

        Başbakan Davutoğlu'nun Bakanlık teklifi götürdükleri arasında muhalefetten 11 isim bulunuyor. O isimler partilere göre şöyle sıralandı:

        CHP: Erdoğan Toprak (İstanbul), Gülsün Bilgehan Toker (Ankara) , İlhan Kesici (İstanbul), Deniz Baykal (Antalya), Tekin Bingöl (Ankara)

        MHP: Kenan Tanrıkulu (İzmir) Tuğrul Türkeş (Ankara), Meral Akşener (İstanbul)

        HDP: Levent Tüzel (İstanbul), Müslüm Doğan (İzmir), Ali Haydar Konca (Kocaeli)

        DENİZ BAYKAL HABERTÜRK'E KONUŞTU: CEVABIMIN NE OLACAĞINI SORULMASINI BİLE HAKARET SAYARIM

        Başbakan Davutoğlu'ndan Bakanlık teklifi alan isimlerden de ilk açıklamalar gelmeye başladı. CHP'li Deniz Baykal, cevabının tarihi belge niteliğinde olacağını belirtti. HABERTÜRK'e konuşan Deniz Baykal, "Cevabımın ne olacağının sorulmasını bile hakaret sayarım. Hakkımdaki tevziratları üzüntüyle izliyorum" dedi. Ayrıca Deniz Baykal, Başbakan Davutoğlu'nun Bakanlık teklifi sonrası CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na telefonla bilgi verdiği öğrenildi.

        BAKANLIK TEKLİFİ GİDEN İSİMLERDEN İLK AÇIKLAMALAR GELİYOR

        CHP'li Deniz Baykal: Cevabım tarihi belge niteliğinde olacak.Cevabımın ne olacağının sorulmasını bile hakaret sayarım. Hakkımdaki tevzieatları üzüntüyle izliyorum.

        HDP'li Levent Tüzel: Kararımı parti ile görüştükten sonra vereceğim

        HDP'li Müslüm Doğan: Hükümete ortak olmuyoruz bu anayasal bir gereklilik. Partimizin açıklaması yapıldı,hükümette yer alacağız. Ama kişisel olarak gelen bu teklife partimizle görüşüp yanıt vereceğim. Bu acil bir durum. Seçim güvenliğinin sağlanması lazım. Belirlenen isimleri partim de destekleyebilir. Ben bu durumu çok önemsiyorum.

        HDP'li Ali Haydar Konca: Önemli olan Türkiye'nin birliği ,bütünlüğü ve kardeşliğiCHP'li Erdoğan Toprak: Kabul etmeyeceğim ve yanıtım da yazılı olacak.

        CHP'li Erdoğan Toprak: Partimin duruşunun arkasındayım, görev almayacağım.

        MHP'DEN İLK YORUM

        HABERTÜRK TV'de canlı yayına bağlanan MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan: Boş bir süreç. MHP'den kimse buna itibar etmez. Yazık oldu. Arkadaşlarımızın bu teklife tenezzül etmesi mümkün değil. Başbakan'ın bizimle yapılan görüşmede söyledikleri ile basına söyledikleri birbirini tutmuyor. Başbakan bizimle bundan sonra görüşmek isterse, basının önünde görüşeceğiz. AKP dağılmış durumda. Bizim taleplerimizi kabul etmiş olsalardı güçlü bir hükümet kurulmuş olurdu. İki gündür Başbakan'ın yaptığı açıklamalar utanç verici idi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ