Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Bağımsız olmak için AK Parti’den istifa ettiler

        Volkan YANARDAĞ / GAZETE HABERTÜRK

        Başbakan Davutoğlu kabinede, 11 bağımsız kontenjan için ağırlıklı olarak eski AK Partilileri tercih etti. Ali Rıza Alaboyun, Kutbettin Arzu ve Vecdi Gönül, AK Parti’nin eski vekilleri. 3 isim, bağımsız olmak için AK Parti’den istifa etti.

        MESCİD-İ AKSA’DA ÖĞRENDİ: Davutoğlu bakanlığını tebliğ ettiği sırada Prof. Ayşen Gürcan Mescid-i Aksa’daydı. Uyuşturucu ile mücadelede Narkotim projesini başlatan Başbakan Davutoğlu’nun, Gürcan’ı bu konudaki akademik çalışmaları nedeniyle tercih ettiği belirtildi.

        TARIM DİYARBAKIR’DA KALDI: Uzun yıllar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yapan Mehdi Eker’in 3 dönemlik olduğu için kabineden ayrılmasının ardından bu bakanlık yine Diyarbakır’da kaldı.

        KIBRIS MESAJI: MHP kontenjanından kabineye giren Tuğrul Türkeş’in, Bülent Arınç’ın görev alanlarını üstleneceği kaydedildi. Arınç’ın görev alanında Kıbrıs ile ilişkiler, İnsan Hakları Kurumu ve Vakıflar Genel Müdürlüğü bulunuyor. Türkeş’in babası Alparslan Türkeş de aslen Kayserili olmasına karşın Kıbrıs’ta yetişmişti.

        TOPÇU SÜRPRİZİ: Kabinenin sürpriz isimlerinden biri, eski BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu oldu. Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’ndan sonra genel başkan olan Topçu, 17-25 Aralık sürecinde hükümetin yanında yer almış, bu tavrıyla partisi ile ayrı düşmüştü.

        MÜSTEŞARLAR BAKAN OLDU: Davutoğlu, eski müsteşar olan seçim bakanlarından Kenan İpek ve Feridun Bilgin ile yoluna devam ederken, 3 müsteşarı daha kabineye aldı. Cenap Aşcı, Feridun Sinirlioğlu ve Ahmet Erdem çalıştıkları bakanlığa “bakan” oldu.

        37 YIL 8 AY SONRA: MHP Kurucu Başkanı merhum Alparslan Türkeş, 2 kez yürüttüğü Başbakan Yardımcılığı görevinden 5 Ocak 1978’de ayrılmıştı. 37 yıl 8 ay sonra oğul Türkeş, kabinede yine Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ