Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Dağlıca'daki hain saldırı tüm yurdu sokağa döktü

        Dağlıca'dan gelen acı haberin ardından Türkiye'nin dört bir tarafında "teröre tepki" yürüyüşleri düzenlendi.

        Konya'nın Seydişehir ilçesinde bir grup Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde yola döşenen mayının, zırhlı iki askeri aracın geçişi sırasında PKK'lılar tarafından patlatılmasının ardından tepki gösterdi.

        Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Ülkü Ocakları önünde toplanan grup Caddeyi trafiğe kapatarak burada açtıkları dev Türk Bayrağı ile birlikte bir süre slogan attı. Grup daha sonra Türk Bayrağı astıkları araçlarına binerek İlçenin ana caddeleri üzerinde korna çalarak dolaşarak tepkilerini gösterdi.

        Öte yandan Seydişehir' de sosyal medya üzerinden düzenlenen bir etkinlik ile yarın 17:30 da yürüyüş yapılacağı öğrenildi.

        ESKİŞEHİR'DE 500 ARAÇLI TERÖRE TEPKİ KONVOYU

        Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinden gelen şehit ve yaralı haberlerinin ardından Eskişehirliler, düzenledikleri yaklaşık 500 araçlık konvoyla teröre tepki gösterdiler.

        Toplanmalarının ardından araçlarına binerek harekete geçen yaklaşık 500 araçlık konvoy, teröre tepki göstermek maksadıyla çaldıkları kornalar eşliğinde Üniversite Caddesi üzerindeki bir alışveriş merkezi önüne gelerek burada kontak kapattı. Türk Bayraklarıyla araçlarından inen vatandaşlar, bir süre "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları atarak tekbir getirdi. Burada saygı duruşunda bulunduktan, İstiklal Marşı ve şehitler için dualar okuduktan sonra araçlarına binen vatandaşlar, Cengiz Topel ve Şair Fuzuli caddelerini takiben Atatürk Bulvarı'na çıktı. Teröre tepki kornası çalarak Osmangazi Üniversitesi Kavşağı'na kadar gelen grup, burada da kontak kapatarak araçlarından indi. Yine burada da bir süre slogan atan grup, saygı duruşunda bulunduktan, İstiklal Marşı ve şehitler için dualar okuduktan sonra araçlarına binerek şehir turu atmaya devam ediyor.

        BURSA ŞEHİTLERİ İÇİN MEYDANLARA DÖKÜLDÜ

        Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında şehit olan askerlerimiz için Bursalılar Kent Meydanında toplandı.

        Kent Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 kişilik bir grup, lastik yaktı ve yolu trafiğe kapattı. Meydanda okunan İstiklal Marşı'nın ardından grup, ateşi söndürmeye gelen itfaiye ekiplerinin önünde barikat kurdu. Meydanda süren yaklaşık 2 saatlik eylemin ardından grup, sloganlar eşliğinde Pınarbaşı Şehitliği'ne yürüdü. Şehitler için dua eden grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

        ŞEHİT HABERLERİ GENÇLERİ SOKAĞA DÖKTÜ

        Karabük'te Alperen Ocakları ve Ülkü Ocakları mensubu gençler Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde Dağlıca bölgesinde hainler tarafından düzenlenen mayınlı saldırı sonucu askerlerin şehit haberleri üzerine toplanarak terörü protesto etti.

        arabük Merkez'de bulunan Çevik Kuvvet Amirliği önüne gelen gençler İstiklal Marşı okudu. Sonrasında Karabük'ün çeşitli mahallelerini 'Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez.', 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sloganlarıyla ve korna basarak gezen gençler düzenlenen hain saldırıya tepki gösterdi.

        Ayrıca teröre tepki konvoyunu gören sürücüler de korno basarak destek verirken seyir halinde olan motosikletli grupta teröre tepki konvoyuna katıldı.

        Alperen Ocakları ve Ülkü Ocakları mensubu gençler teröre tepki konvoyunun ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

        TEKİRDAĞ'DA 150 ARAÇLIK KONVOY

        Tekirdağ'da vatandaşlar, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde meydana gelen saldırıyı kınamak için yürüyüş düzenledi. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen gruba yaklaşık 150 araçta konvoy oluşturdu.

        SİVAS'TA ALPEREN VE ÜLKÜ OCAKLARI TERÖRE TEPKİ GÖSTERDİ

        Sivas'ta, Alperen Ocakları ve Ülkü Ocakları üyeleri Hakkari'de PKK'lı teröristler tarafından askere yönelik gerçekleştirilen mayınlı saldırıyı protesto etti. Dev Türk Bayrakları açarak İnönü Bulvarı üzerinde yürüyüşe geçen grup sloganlar attı. 50'inci Yıl Kavşağı üzerinde İstiklal Marşı okuyan grup daha sonra sloganlar atarak kent meydanına kadar yürüdü. Gruba yoldan gelen araçlar ve bazı vatandaşlar da evlerinin balkonlarından destek verdi.Daha sonra şehitler için dua eden grup dağıldı.

        ZONGULDAK'TA MHP'DEN TERÖRE TEPKİ

        Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) mensupları Hakkâri'nin Çukurca ilçesine Dağlıca bölgesinden gelen şehit haberleri üzerine toplanarak terörü protesto etti.

        Sosyal paylaşım siteleri ve sms yolu ile haber verilmesi üzerine yaklaşık 500 kişi Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Dağlıca Bölgesi'nde terör saldırısı sonucu çok sayıda askerin şehit ve yaralı olduğu haberleri üzerine toplandı. Alanda dev Türk Bayrağı açılırken, bazı vatandaşlarda üzerlerine Türk Bayrağı sardı.

        Eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

        DAĞLICA'DAKİ SALDIRI MERSİNLİ VATANDAŞLARI SOKAĞA DÖKTÜ

        Mersin'in Erdemli İlçesinde Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde askeri araca yapılan saldırıyı kınayan vatandaşlar Mersin Antalya karayolunda bayrak yürüyüşü gerçekleştirdi.

        Erdemli merkezinde gerçekleştirilen yürüyüş esnasında zafer işareti yapan bir otomobil ve otobüs şoförünün araçlarını grup üzerine sürmesiyle ilçede gerginlik yaşandı.

        Olayı duyan vatandaşlar Mersin-Antalya D-400 Karayolu üzerinde toplanmaya başladı. Bir süre sonra yaklaşık 600 kişi yolu trafiğe kapadı. Ambulans ve güvenlik güçleri dışında araç trafiğine izin verilmedi. Gurup yol ortasında İstiklal Marşı okudu.

        Konuşmanın ardından gurubun sakinleşmesiyle yol trafiğe kontrollü olarak açıldı.

        GAZİANTEP'TE PROTESTODA GERGİN ANLAR YAŞANDI

        Gaziantep'te Dağlıca'da yaşanan terör saldırısını protesto etmek için yürüyüş yapan grup ile polis arasında gerginlik yaşandı. Yürüyüş yapmakta ısrar eden 50 kişilik grup ile polis arasında yaşanan kısa süreli gerginlik, amirlerinin müdahalesiyle büyümeden önlendi.

        Yeşilsu Parkı'nda toplandıktan sonra Ordu Caddesi boyunca sloganlar atarak yürüyüşe geçen grup, Orduevi önüne gidip saldırıyı lanetleyen sloganlar attı. Saldırıyı protesto eden gruba çevrede bulunan vatandaşlar ve sürücüler de destek verdi. Polis, Sigorta Kavşağı'na ilerlemek isteyen grubun yürüyüşünü engellemek istedi. Yürüyüş yapmakta ısrar eden grup ile polisler gerginlik yaşandı. Grup yürüyüşüne devam edince Çevik Kuvvet Ekipleri çağrıldı. Slogan atan grup ile polisler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Arbedeyi araya giren polis amirleri engelledi. İnönü Caddesi girişinde durdurulan grup İstiklal Marşı okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ