Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan Dağlıca'da şehit oldu

        Hakkari Dağlıca'daki hain saldırıda şehit düşen Tabur Komutanı Yarbay İlker Çelikcan'ın şehadet haberi Bursa'ya ateş düşürdü.

        Dün akşamki saldırıda şehit düşen Yarbay İlker Çelikcan'ın Erzurum'un Olur İlçesi'ne bağlı Köprübaşı Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ailesinin ise Bursa'da oturduğu öğrenildi.

        Çelikcan'ın ailesinin merkez Nilüfer ilçesinde ikamet ettiği öğrenildi. Mahalle ise bayraklarla süslendi. (İHA)

        MANİSA'DA İKİ OCAĞA ATEŞ DÜŞTÜ

        Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki Dağlıca bölgesinde, PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden 24 yaşındaki Komando Uzman ÇavuşTolgaArtuğ'un Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki babasının evine ateş düştü.

        Dağlıca Tabur Komutanlığı'ndan operasyon için yola çıkan konvoya, PKK'lı teröristler tarafından yapılan saldırıda 16 asker şehit oldu. Şehit düzen askerler arasındaki Komando Uzman ÇavuşTolgaArtuğ'un Turgutlu'nun acı haberi, Cumhuriyet Mahallesi, Dar Sokak'taki babasının evine verildi. İki yıllık uzman çavuşArtuğ'un şehit olduğu haberini annesi SevcanArtuğve babası ErcanArtuğ'a Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Garnizon Komutanı Binbaşı Ömer Haşim Olgun ve Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Sezer birlikte verdi.

        Komando Uzman ÇavuşTolgaArtuğ

        Aslen Iğdırlı olan şehit uzman çavuşun annesi SevcanArtuğ, acı haberi alınca "Elleri kırılsın" diyerek, gözyaşı döktü. Evin önünde hazır bekletilen sağlık ekipleri, şehidin fenalaşan anne ve babasına müdahalede bulundu. Ailesinin 3 çocuğundan biri olan şehit uzman çavuşun ev ve sokağına Türk bayrağı asıldı. Bekar olan uzman çavuşun evi taziye ziyaretine gelenlerin akınına uğradı.

        TEK ÇOCUKLARININ ÖLÜM HABERİNİ ALDILAR

        Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda şehit olan Uzman OnbaşıÖzgürYatakdere'nin (22) Salihli ilçesindeki ailesine acı haber verildi.

        Şehidin Yörük Mahallesi Çınarlı Caddesi'ndeki evine giden Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz, Hüseyin ve SaniyeYatakdereçiftine oğullarının şehadet haberini verdi.

        Tek çocuklarının acı haberini alan aile üyeleri, sinir krizi geçirdi. Aileye ev önünde hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

        Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Haberi alan mahalle sakinleri de şehidin evine akın etti.

        Uzman OnbaşıÖzgürYatakdere

        ACI HABER MERSİN'İ YIKTI

        Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda şehit olan Astsubay Çavuş CemreSalihGözen'in Mersin'in Tarsus ilçesindeki ailesine acı haber verildi.

        MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yavuz Bulut, Tarsus Emniyet Müdürü Salim Çakan ve diğer yetkililer, sağlık ekibiyle 25 yaşındakiGözen'in Yeşilyurt Mahallesi'nde bulunan babaevine giti.

        Astsubay Çavuş CemreSalihGözen

        Kaymakam Atmaca, şehidin babası Hayri ve annesi FatmaGözen'e oğullarının şehadet haberini verdi.

        Ağıtlar yakarak ağlayan anne ve babayı sağlık ekipleri sakinleştirmeye çalıştı.

        Anne Fatma Yavuz, şehidin polis olan kız kardeşi Doğa'ya sarılarak gözyaşı döktü.

        Bu arada, üç çocuklu ailenin tek oğlu olduğu öğrenilen şehidin evine Türk bayrağı asıldı.

        MUĞLAYA ATEŞ DÜŞTÜ

        Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda şehit olan Uzman ÇavuşAdnanErgen'in Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki ailesine acı haber verildi.

        Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Faruk Akıncı, sağlık ekipleri ile Eşen Mahallesi'ndeki baba ocağına gitti.

        Uzman ÇavuşAdnanErgen

        Şehidin babası Mehmet ve annesi HacerErgen'e 25 yaşındaki oğullarının şehadet haberi, Fethiye İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Faruk Akıncı tarafından verildi.

        Haberin ardından şehitErgen'in babaevinin balkonuna ve pencerelerine Türk bayrakları asıldı. Haberi duyan Fethiye ve Seydikemer ilçesi sakinleri, şehidin evinin önüne akın etti.

        Ailesinin tek erkek çocuğuErgen'in, geçen yıl sözleşmeli uzman çavuşluk yapmaya başladığı, 10 aydır Hakkari'de görev aldığı ve bekar olduğu öğrenildi.

        Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde düzenlenen hain saldırıda Düzceli Piyade ErCihanAksarışehit oldu. Acı haberAksarıailesine verildi.

        DÜZCE YANGIN YERİ

        Düzce'ye şehit ateşi düştü. Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısında şehit düşen 16 askerden birinin Düzceli olduğu öğrenildi.

        Piyade ErCihanAksarı

        Düzce merkeze bağlı Mamure köyünde yaşayan 1988 doğumluCihanAksarı'nın ailesine askeri yetkililer, sağlık ekipleri ile birlikte giderek acı haberi verdi.CihanAksarı'nın sözleşmeli er olduğu ve 10 gün önce baba ocağında olduğu öğrenildi. Şehit evinin sokağının girişine büyük bir Türk bayrağı asıldı.

        OSMANİYE DE ACI HABERLE YIKILDI

        Bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde düzenlenen saldırıda şehit olan 29 yaşındaki Uzman ÇavuşHarunSaltalı'nın babaevinde yas var.

        Sumbas Kaymakamı ve Kadirli Kaymakam Vekili Bedir Deveci, İlçe Garnizon Komutanı Albay Alaaddin Eşsiz, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Hakan Bozgedik, şehidin Şehit Mehmet Hallaç Mahallesi'ndeki baba ocağına giderek, acı haberi baba Yusuf ve anne SultanSaltalı'ya iletti.

        Haberi alan aile gözyaşı döktü, eve Türk bayrağı asıldı.

        BabaSaltalı, oğlunun ilk görev yeri Hakkari'ye 4 yıl önce gittiğini, saldırıyı televizyonda duyduktan sonra oğluna ulaşamadığını belirterek, gözyaşı döktü.

        Uzman ÇavuşHarunSaltalı

        Dede Veli Peksoy da (80) torununun şehit olmasına çok üzüldüğünü ifade ederek, "Vatan sağ olsun" dedi.

        Eşi Hacer, annesi Sultan, kardeşleri Ali ve EsraSaltalı, şehidin fotoğrafına sarılarak gözyaşı döktü.

        Şehidin, Ecem isminde 9 aylık kızı olduğu öğrenildi.

        BALIKESİR'E ACI HABER GELDİ

        Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Dağlıca kesiminde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden biri olan Bakım Astsubay ÇavuşDenizGökçün'ün Balıkesir'deki baba ocağına ateş düştü.

        Astsubay ÇavuşDenizGökçün

        Dağlıca Tabur Komutanlığı'ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri zırhlı araçlardan birinin içinde olduğu bildirilen şehit Astsubay Çavuş 22 yaşındakiDenizGöçkün'ün şehit düştüğü ailesine açıklandı. Balıkesir Garnizon Komutanlığı yetkilileri, akşam şehidin Adnan Menderes Mahallesi'ndeki evine giderek annesi Ayfer Gökçün ile babası Serhat Gökçün'e acı haberi verdi. Oğullarından iki gündür haber alamayan buna rağmen umutla iyi haberi bekleyen ailesi, acı haberi öğrenince yıkıldı. Şehit astsubayın Ulaş adında bir de kardeşi olduğu öğrenildi.

        ESKİŞEHİR YANGIN YERİ

        Şehit olan askerler arasında bulunan 23 yaşındaki Bakım Astsubay ÇavuşMustafaÖzdemir'in şehit olduğu haberi, akşam saatlerinde askeri erkan tarafından Orhangazi Mahallesi Yavuzalp Sokak'ta yaşayan babası MetinÖzdemirve annesi FatmaÖzdemir'e verilmişti.

        Bakım Astsubay ÇavuşMustafaÖzdemir

        Daha sonra kentte şehit olduğu haberini alan Eskişehirliler, teröre tepki konvoyu oluşturarak taziye dileklerini iletmek için şehidin baba ocağına gitti. Burada bir süre "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Her Türk asker doğar" sloganları atan kalabalık, İstiklal Marşı okuduktan ve şehitler için dua ettikten sonra şehidin baba ocağından ayrıldı. Araçlarına binen kalabalık kent genelinde teröre tepki göstermek için oluşturdukları konvoyla kent genelinde tur atmaya devam ediyor.

        Bilecik'in Bozüyük ilçesi Gökçeli Köyü nüfusuna kayıtlı Şehit Astsubay ÇavuşMustafaÖzdemir'in bekar ve 2013 yılında astsubay olduğu öğrenilirken, cenazesinin yarın ikindi namazına müteakip ikindi namazında kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıpınar Şehitliği'ne defnedileceği bildirildi.

        ANKARA'YA ACI HABER

        Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği hain saldırıda şehit olan Piyade Üstçavuş OkanTaşan'ın (27) Ankara'daki baba ocağına ateş düştü.

        Piyade Üstçavuş OkanTaşan

        Karacaören TOKİ konutlarında yaşayanTaşan'ın eşi Rahime, annesi İsmigüzel ile babası BayramTaşan'a şehadet haberi eve gelen rütbeli askeri görevliler tarafından verildi. Bu sırada, psikolog ile 112 Acil Servis ekipleri de evde hazır bulundu. Haberin verilmesinin ardından evden ailenin feryatları yükseldi.

        Haberin duyulması üzerine çok sayıda mahalle sakini, şehitTaşan'ın ailesinin evine akın etti, bazı mahalleliler de Türk bayrağı açarak teröre tepki sloganları attı.

        ŞehitTaşan'ın ailesinin evinin yanı sıra bazı apartmanlara da Türk bayrağı asıldı.

        Evli ve Meriç adında 5 yaşında bir oğlu olanTaşan'ın, yaklaşık 3 ay önce Hakkari'deki görevine başladığı öğrenildi.

        ACI HABER ANTALYA'YI YIKTI

        Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca kesiminde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit 16 askerden biri olan Piyade Sözleşmeli Er 28 yaşındaki Uğur Yıldız'ın şahadet haberi Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde oturan ailesine verildi. Şehidin geçen yıl nişanlandığı ve bu ay için de evlilik planları yaptığı belirtildi.

        ANNE VE BABA FENALAŞTI

        Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Dağlıca kesiminde PKK'lı bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu şehit olan 16 askerden, Piyade Sözleşmeli Er Uğur Yıldız'ın şahadet haberi Manavgat'a bağlı Çağlayan Mahallesi'nde oturan amcası Mustafa Yıldız'ın evine ulaştı. Haberi evinde alan baba Sadık Yıldız ise fenalaştı.

        DÜĞÜN PLANLARI YAPIYORDU

        Daha önce Manavgat'ta otogarda çalışan Uğur Yıldız'ın 2011 yılında sözleşmeli er olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bünyesine katıldığı aktarıldı. 4 yıldır Dağlıca'da görev yapan Uğur Yıldız'ın geçen yıl Eylül ayında nişan için Manavgat'a geldiği belirtildi. Bu ay da düğün yapmayı planlayan Uğur Yıldız'ın terör olayları nedeniyle izin alamadığı kaydedildi. Şehidin yakınlarının, cenazenin Manavgat'ta toprağa verilmesini istediği belirtildi.

        Piyade Sözleşmeli Er Uğur Yıldız

        MEMLEKETİNE DE ATEŞ DÜŞTÜ

        Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu şehit olan 16 askerden 28 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Uğur Yıldız'ın memleketi Tokat'ın Erbaa İlçesi'ne bağlı Yukarıçandır Köyü'ne ateş düştü. Şehit Yıldız'ın ailesinin Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde yaşadığı öğrenildi.

        Sadık-Gülbahar çiftinin tek çocuğu olan şehit Uğur Yıldız'ın memleketi Tokat'ın Erbaa İlçesi'ne bağlı Yukarıçandır Köyü'ndeki yakınları gece saatlerinde aldıkları acı haberle büyük üzüntü yaşadı. Şehit Yıldız'ın yakınları acı haberi öğrendikten sonra Yıldız ailesinin eskiden köyde oturduğu eve Türk Bayrağı astı. 20 yıl önce Antalya'nın Manavgat İlçesi'ne taşınan Yıldız ailesinin 15 yıl önce bedensel engelli çocukları Yılmaz Yıldız'ı kaybettiği öğrenildi. Ailenin en son 5 yıl önce köye geldiği belirtilirken baba Sadık Yıldız'ın Manavgat'taki turistik otellerde işçi olarak çalıştığı ifade edildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ