Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Türkiye genelinde terör yürüyüşlerle protesto edildi

        Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırıları, yurdun birçok kentinde protesto edildi.

        İSTANBUL

        İstanbul Ülkü Ocakları Başkanlığı'nın "Şehide Saygı, Teröre Lanet Yürüyüşü" adlı çağrısı üzerine toplanan binlerce kişi Mecidiyeköy'den Beşiktaş'a kadar yürüdü.Esenyurt'ta teröre karşı yürüyüş yapan grup, HDP binasını taşladı. Zaman zaman polisin gaz ve tazyikli su ile müdahale ettiği grup, cadde ve sokaklarda sloganlar eşliğinde eylemlerine devam ediyor.

        BURSA

        Bursa'da da Şehreküstü Meydanı'nda bir araya gelen Memur-Sen üyeleri, hain saldırılara açtıkları döviz ve attıkları sloganlarla tepki gösterdi.

        Memur-Sen İl Temsilcisi Numan Şeker, burada yaptığı konuşmada, eli kanlı terör örgütünün saldırılarını şiddetle kınadıklarını söyledi.

        KIRŞEHİR

        Kırşehir'de 4 işyerinin ateşe verilmesinin ardından, il yöneticileriyle birlikte Ankara Caddesine gelen Kırşehir Valisi Necati Şentürk, yaklaşık 4 bin kişiden oluşan kalabalığı sakinleştirmek için bir polis aracının üzerinden bir elinde bayrak diğer elinde megafonla seslendi. Vali Şentürk, "Biz, Türk-Kürt ayrımı yapmadan bu vatanda birlikte yaşıyoruz. Bu birlik ve beraberliği bozmayalım. Biliyorum,hepimizin içi şehitlerimiz nedeniyle kan ağlıyor ama,bu tür saldırı ve şiddetle bir yere varamayız. Lütfen dağılın, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere alet olmayın. Provokasyonlara gelmeyin'' dedi. Kırşehir'de olaylarla ilgili polis tarafından soruşturma başlatıldı.

        ÜLKÜCÜLER DE İSTANBUL BALMUMCU'DA YÜRÜDÜ

        Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı, terör örgütü PKK tarafından Iğdır ve Dağlıca'da yapılan saldırılarda şehit olan asker ve polisler için yürüyüş düzenledi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş esnasında ATV - Sabah binası önünde kısa süreli gerginlik yaşandı.

        Son günlerde artan terör olaylarını protesto etmek isteyen Ülkü Ocakları, İstanbul il binası önünde toplandı. Mecidiyeköy'de bulunan il binası önünde toplanan binlerce kişi, Beşiktaş Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Grup Barbaros Bulvarı önündeki ATV - Sabah binası önüne geldiğinde gerginlik arttı. Sloganlar atan ve ATV - Sabah'a büyük tepki gösteren grup, yetkililer tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

        Yaşanan gerginlik nedeniyle çok sayıda Çevik Kuvvet polisi bina önünde önlem aldı. Binaya saldırmak isteyen grubu, yürüyüşü tertip eden yetkililer insan zinciri oluşturarak engelledi. Grup daha sonra Beşiktaş Meydan'a gelerek istiklal marşı okudu. Sloganlar atan grup meydanda bir müddet daha eylem yaptı. Eylemciler daha sonra sessizce dağıldı.

        ANTALYA

        Spor Toto Süper Lig'in 4'üncü haftasında Antalyaspor, cumartesi günü Akdeniz Üniversitesi Stadı'nda Eskişehirspor ile oynayacak. Kırmızı beyazlı takım Hasan Subaşı Tesisleri'nde maçın hazırlıklarına devam etti. Eto'o ve beraberindeki Antalyasporlu futbolcular, antrenmana Türk bayrağıyla çıktı. Antrenör Yusuf Şimşek ve futbolcular Türk bayrağı ile fotoğraf çektirerek terör olaylarını protesto etti.

        ANTALYA VALİSİ TÜRKER: SAĞDUYULU OLMALIYIZ

        İl genelindeki terör protestoları değerlendiren Antalya Valisi Muammer Türker, "İlimizde de tepkisel gösteriler var. Antalya kent merkezinde eylemler oldu. Alanya'da HDP binasını ve yanındaki diskoyu ateşe verdiler. İtfaiyenin gitmesini engelliyorlar. Bu noktada sıkıntı yaşıyoruz" dedi.

        Manavgat'ın Çolaklı Beldesi'nde esnaf arasında bir bıçaklama hadisesi olduğunu ve bir vatandaşın öldüğünü belirten Vali Türker şunları söyledi: "Olayın siyasi yönü olmadığını düşünüyoruz. Bıçaklayan Şanlıurfalı, bıçaklanan Antalyalı olunca olay siyasi boyuta çekilmek istendi. Cinayetle ilgili 4 kişi gözaltında. Yine de arka planı araştırılıyor."

        Sağduyulu davranılması çağrısında bulunan Vali Türker, "Özetle terörün yapmak istediğini bizimkiler yapıyor. Toplumlar arasındaki ayrışmada kendi kendimize çanak tutuyoruz. Gösterilerin çıkışı iyi niyetli olabilir, ama olayların gittiği yön doğru değil. Sağduyulu olmalıyız" diye konuştu.

        BALIKESİR

        Balıkesir'de ise Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda toplanan Memur-Sen üyeleri, dev Türk bayrağı açtı.

        Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Gür tarafından yapılan açıklamanın ardından Anafartalar, Kızılay ve Stadyum Caddesi güzergahını takip eden grup, Şehitlik Parkı içindeki Şehitlik Anıtı'na yürüdü. Burada dualar eden grup, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

        YALOVA VE BİLECİK

        Yalova'da da Uğur Mumcu Kültür Merkezi önünde toplanan Eğitim-Bir-Sen üyeleri "şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "askere uzanan eller kırılsın" sloganını attı.

        Bilecik'te de Teyfikbey Caddesi'ndeki esnaflar iş yerlerine Türk bayrakları asarak, terör olaylarını protesto etti.

        ELAZIĞ

        Elazığ'da, 80 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla oluşturulan Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırılarını lanetledi.

        Elazığ Öğretmenevi önünde bir araya gelen ellerinde Türk bayrakları ve dövizler taşıyan grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Polise uzanan eller kırılsın" ve "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

        YÜRÜYÜŞÜN ARDINDAN GERGİNLİK

        Yürüyüş sonrasında HDP binasına yürümek isteyen 200 kişilik grup ile HDP'li bir grup arasında arbede yaşandı. Polis her iki grubu dağıtmak için tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Yaşanan olaylarda bir polis müdürü hafif şekilde yaralandı.

        ERZURUM'DA VATANDAŞLAR ASKERLERİ OMUZLARA ALDILAR

        Erzurum'da vatandaşlar, Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırılarını protesto etti.

        Lalapaşa Kent Meydanı'nda toplanan çok sayıda vatandaş, yoldan geçen jandarma aracını durdurarak askerleri omuzlara alıp, asker ve polis lehine slogan attı.

        Daha sonra ellerinde Türk bayraklarıyla, terörü lanetleyen sloganlar atıp, tekbirler getiren grup, Cumhuriyet Caddesi üzerinden Havuzbaşı'na kadar yürüdü. Bu sırada araçlarıyla yoldan geçen vatandaşlar, korna çalıp Türk bayrağı salladı.

        HATAY

        Köprü Meydanı'nda toplanan Hatay Memur-Sen İl Temsilciliği üyesi grup, ellerinde Türk bayraklarıyla "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kürt Türk kardeştir", "kahrolsun PKK kahrolsun terör" sloganları atarak terörü lanetledi.

        Reyhanlı ilçesinde de terör olaylarını protesto etmek amacıyla bir araya gelen grup, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak "teröre lanet yürüyüşü" düzenledi.

        Atatürk Caddesi'nden belediye binasına kadar yürüyen grup, burada İstiklal Marşı okuyup, dua etti. Yürüyüşe bazıları asker kıyafetleriyle katılırken, gruba çevredeki vatandaşlar alkışlarla destek verdi.

        Öte yandan bazı vatandaşların İlçe Jandarma Komutanlığı önündeki askerlere sarılarak gözyaşı döktüğü görüldü.

        MERSİN

        Memur-Sen Mersin İl Temsilciliği üyeleri de bir alışveriş merkezinin önünde bir araya gelerek, terör olaylarına tepki gösterdi.

        Sendikanın il temsilcisi Abdullah Çelik, PKK terör örgütünün, haince saldırılarıyla milletin birliğine ve dirliğine tuzak kurduğunu söyledi.

        Grup, açıklamanın ardından şehitler için dua etti.

        ADIYAMAN

        Adıyaman'da da terör örgü PKK'yı protesto etmek için binlerce aracın katılımıyla oluşturulan konvoyda yer alan vatandaşlar, güvenlik güçlerine yönelik saldırılara tepki gösterdi.

        Türk bayrağı astıkları araçlarıyla Küçük Sanayi Sitesi kavşağında toplanan vatandaşların gerçekleştirdiği "Teröre Lanet Yürüyüşü" nedeniyle Adıyaman-Gölbaşı karayolu yaklaşık 1,5 saat trafiğe kapatıldı.

        Terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atan gruptakiler, daha sonra Demokrasi Parkı'na geçti. Burada Türk bayrağı açarak slogan atmayı sürdüren protestocular, Heykel Meydanı'na ulaştı. HDP il binasının bulunduğu caddeye geçişlerine izin verilmeyen gruptakiler, İstiklal Marşı okuduktan sonra dağıldı.

        ANKARA'DA ENGELLİLERDEN PROTESTO

        Başkentte Güvenpark'ta toplanan Engelliler Konfederasyonu üyeleri, , "Hepimiz Mehmetçikiz, PKK'ya yeteriz" ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı.

        Konfederasyon Başkanı Turhan İçli, yaptığı basın açıklamasında, Dağlıca'daki saldırıları şiddetle kınadıklarını belirtti.

        Samsun'da kadınlar askerlik şubesine başvurdu

        Samsun'da terör olaylarını protesto eden bir grup kadın, askere alınmaları için askerlik şubesine başvurdu.

        Atatürk Anıtı önünde toplanan Türkçülük ve Turancılık Derneği üyeleri, Türk bayrağı açarak, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" şeklinde slogan attı.

        Samsun Askerlik Şubesine kadar yürüyen grup, burada İstiklal Marşı'nı okudu. Grupta bulunan kadınlar, terör olaylarını protesto ederek, askere alınmaları için başvuru yaptı.

        İZMİR

        İzmir Adliyesi protokol girişinde oturma eylemi yapan avukatlar, "terör insanlık suçudur" ve "terörü lanetliyoruz" yazılı pankartları tuttu.

        İzmir Konak meydanında toplanan Memur Sen Konfederasyonu üyeleri de slogan atarak terör olaylarını protesto etti. Dikili ve Kiraz ilçelerinde ise vatandaşlar, belediye tarafından dağıtılan Türk bayraklarını, ev, iş yerleri ve sokaklara astı.

        TOKAT

        Tokat Cumhuriyet Meydanı Yeraltı Çarşısı'nın üzerindeki alanda toplanan Memur-Sen Tokat İl Temsilciliği üyeleri, Türk bayrağı açarak "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

        Grup adına basın açıklamasını okuyan Memur-Sen İl Temsilcisi Suat Mantar, Dağlıca, Iğdır ve ülkenin çeşitli şehirlerinde yaşanan ve milleti derinden sarsan eli kanlı terör örgütünün saldırılarını kınadı.

        Terörün kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Mantar, "Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Terörizmin ve teröristlerin hedefi ise insanlıktır, kardeşliğimizdir, milletimizdir, ortak geleceğimizdir, birlikte yaşama irademizdir" ifadesini kullandı.

        Gruptakiler daha sonra şehitler için dua etti ve İstiklal Marşı okudu.

        Kentte görev yapan basın mensupları ise Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtının önünde toplanarak terör örgütü PKK'nın saldırılarını protesto etti.

        Türk bayrağı açan gazeteciler, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı.

        AMASYA

        Amasya'da Memur-Sen öncülüğünde Yavuz Selim Meydanı'nda toplanan grup, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları attı. Gruptakiler, İstiklal Marşı okuyarak şehitler için dua etti.

        Memur-Sen Amasya Şube Başkanı Recep Eliaçık, burada yaptığı açıklamada, Iğdır ve Dağlıca saldırılarında şehit olan kahraman asker ve polislere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

        ÇANKIRI

        Çankırı Şehit ve Gaziler Derneğinin önderliğinde kentteki sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Kucaklama Taşı mevkisinde düzenlenen "Teröre lanet, şehitlere saygı mitingi"ne katılanlar Anıt Alanı'na kadar yürüdü.

        Burada İstiklal Marşı'nı okuyan grup adına konuşan Çankırı Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Yüksel Teke, " Terör örgütüne yönelik mücadelenin sürdürülmesi gerekiyor. Ne pahasına olursa olsunterör örgütünün üzerine gidilmeli. Ta ki son terörist ya öldürülecek ya da gelip Türk yargısına teslim olacak" ifadelerini kullandı.

        Daha sonra şehitler için dua edildi.

        ÇORUM

        Memur-Sen Çorum İl Temsilciliğince Hakkari'nin Dağlıca ilçesi ile Iğdır'da PKK terör örgütünce düzenlenen saldırılar protesto edildi.

        Hürriyet Meydanı'nda toplanan sendika üyeleri, Türk bayrakları açarak PKK aleyhine slogan attı. Grup adına basın açıklaması yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatçi, saldırıları kınadı.

        Kur'an-ı Kerim okunup şehitler için dua eden grup, daha sonra dağıldı.

        MHP İL BAŞKANLIĞI'NIN YÜRÜYÜŞÜ SONRASI HDP İL BİNASINA TAŞLI SALDIRI

        Tterör olaylarına tepki gösteren yaklaşık 100 kişilik grup HDP il binasına taşlı saldırıda bulundu.

        Çorum'da Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı tarafından terör olaylarını protesto etmek için yürüyüş düzenlendi. Hürriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişilik grup Gazi Caddesi güzergahından ellerindeki Türk Bayraklarıyla sloganlar atarak Atatürk Anıtı'na yürüdü. Grubun, Bahabey Caddesi Kavşağı'ndan geçişi sırada kalabalıktan ayrılan yaklaşık 100 kişi koşarak Uğur Mumcu Caddesi'nde bulunan HDP Çorum İl binasının önüne gitti. Grup 5 katlı binanın birinci katındaki parti il binasını taş yağmuruna tuttu. Parti binasının camları kırılırken vatandaşlar binaya girmek istedi. Polis ekipleri bina önüne etten duvar ördü. İçeri giremeyen vatandaşlar bu defa da getirdikleri bir merdivene çıkarak parti tabelasını dışarıdan söktü. Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, öfkeli vatandaşlarla görüşüp sakinleştirmeye çalıştı. İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu'nun konuşmasının ardından İstiklal Marşı'nı okuyan grup, daha sonra bölgeden ayrıldı. Olaylarda atılan taşlar nedeniyle 2'si polis, 7 kişinin hafif yaralandığı belirtildi. (DHA)

        ANKARA

        Başkent Ankara'da Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, Türk bayrakları ve sloganlar eşliğinde yaptıkları yürüyüşle terörü lanetledi.

        Talat Paşa Bulvarı'ndaki Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan grup, Cebeci istikametine sloganlar atarak yürüyüşe geçti.

        Dikimevi kavşağında duran ve şehitler için dua eden grup, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.

        Araçlarındaki vatandaşların klakson çalarak destek verdiği grup, çevredekilere de Türk bayrağı dağıttı.

        ÇANAKKALE

        Çanakkale'de, Memur-Sen üyeleri Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.

        Memur-Sen İl Temsilcisi Suat Özen, burada yaptığı açıklamada, PKK terör örgütünün haince saldırılarıyla milletin birliğine ve dirliğine tuzak kurduğunu, toplumun birlikte yaşama umuduna kurşun sıktığını söyledi.

        Konuşmanın ardından gruptakiler, ellerindeki Türk bayraklarıyla "şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı atarak Morabbin Parkı'na kadar yürüdü.

        Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından dua edildi.

        Öte yandan, Ayvacık ilçesinde otogarda buluşan 20 taksici, Türk bayrağı astıkları araçlarıyla korna çalarak, teröre olan tepkilerini dile getirdi.

        ESKİŞEHİR

        Eskişehir'de ise terör örgütü PKK'nın Hakkari ve Iğdır'daki saldırılarının ardından aralarında kadınların da bulunduğu bir grup, silah altına alınmak için askerlik şubesine başvurdu.

        Eskişehir Askerlik Şubesi önünde toplanan Türk Eğitim-Sen üyeleri, burada önce İstiklal Marşı okuyup, şehitler için saygı duruşunda bulundu. Daha sonra kadınların da bulunduğu grup üyeleri, askerlik başvurusu için dilekçe yazıp, askeri görevliye teslim etti.

        Grup, sloganlar atarak tarihi Odunpazarı bölgesine kadar yürüdükten sonra dağıldı.

        BATMAN

        Batman'da aralarında oda ve derneklerin de bulunduğu 80 sivil toplum kuruluşundan oluşan Batman Barış İnisiyatifi üyesi bir grup, Atatürk Parkı'nda bir araya geldi. Grup adına açıklama yapan Batman Barış İnisiyatifi Sözcüsü Mustafa Yurtseven, terör olaylarının her kesimi etkilediğini ve kabul edilemez olduğunu söyledi.

        Kürt sorununun Çözüm Süreci ile şiddet dışı yöntemlerle çözülmeye çalışılmasının siyasal ve sosyal yaşamda bir rahatlama meydana getirdiğini ifade eden Yurtseven, yaşanan terör saldırılarını tasvip etmediklerini dile getirdi.

        Grup, açıklamanın ardından beş dakikalık oturma eylemi yaparak dağıldı.

        Öte yandan Sason ilçesi Merkez Cami'sinde, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesi ile Iğdır'da terör örgütü PKK mensuplarınca yapılan saldırılarda şehit edilen 16 asker ile 14 polis için sala okundu.

        Vatandaşlar, kılınan öğlen namazının ardından şehitler için dua etti.

        SİİRT

        Memur-Sen Siirt İl Başkanlığınca yapılan açıklamayla, terör örgütü PKK mensuplarının, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde 16 askerin şehit edildiği saldırısını kınadı.

        Saldırıda şehit düşen askerlerin ailelerine başsağlığı dileklerinin yer verildiği açıklamada, teröre karşı tek ses ve tek yürek olunması gerektiği ifade edildi.

        Başta Dağlıca olmak üzere yapılan terör saldırılarının kınadığı açıklamada, şunlara yer verildi:

        "Terör, kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Terörizmin ve teröristlerin hedefi ise insanlıktır, kardeşliğimizdir, milletimizdir, ortak geleceğimizdir, birlikte yaşama irademizdir. Bu canice saldırılar, kimden gelirse gelsin terörü, terörün arkasındaki iç ve dış güçleri nefretle kınıyoruz. Bu alçak terör örgütlerine karşı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da birlikte mücadele vermeye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Batı illerinde bulunan mevsimlik işçilere ve yoldan geçen doğu illerine ait otobüslere yapılan saldırıları da birer terör eylemi olduğunu düşünüyoruz."

        KONYA

        Konya'da meslek odaları ve 16 sivil toplum kuruluşu, Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırılarını kınadı.

        KTO Başkanı Selçuk Öztürk, KTO Konferans Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, ülke olarak bugünlerde büyük üzüntü ve acı yaşadıklarını söyledi.

        Terör olaylarına karşı 16 sivil toplum kuruluşuyla ortak tepki göstermek amacıyla bir araya geldiklerini belirten Öztürk, "Türkiye'nin birlikte yaşama azmini kırmak için elinden geleni yapan, her türlü alçaklığı deneyen, çoluk çocuk demeden binlerce masumun kanına giren, askerimizi, polisimizi şehit eden, aklı ve vicdanı satılmış hainler çok iyi bilmelidir ki bin yıldır bu coğrafyada barışın ve huzurun teminatı olan aziz milletimiz, teröre bir kez daha haddini bildirecektir" dedi.

        Açıklamanın ardından basın mensuplarına Türk bayrakları hediye edildi.

        Açıklamaya; KTO, Konya Ticaret Borsası, Konya Sanayi Odası, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Konya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, MÜSİAD Konya Şubesi, ASKON Konya Şubesi, TÜMSİAD Konya Şubesi, İpekyolu Sanayici ve İşadamları Derneği, DERSİAD Konya Şubesi, SELSİAD, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Konya Platformu Derneği, Memur-Sen İl Temsilciliği ve HUDER Konya Şubesi destek verdi.

        SİVAS

        Sivas'ta Memur-Sen Sivas Şubesi öncülüğünde 58 sivil toplum kuruluşunun üyeleri, Hakkari ve Iğdır'daki terör saldırılarını kınadı.

        Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk Bayrakları ile toplanan grup, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından gruptakiler adına açıklama yapan Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi İlhan Karakoç, terörün kan ve şiddetten beslenerek insanlık suçu işlediğini söyledi.

        Teröre karşı topyekün el ele, omuz omuza olma günü olduğunu aktaran Karakoç, "Çare, teröre karşı tek vücut olmaktır. Özgürlük, güvenlik dengesini gözeterek şiddetle ve terörle mücadele etmektir. Çare, terör örgütlerinin oyununa gelmeden demokratikleşme çalışmalarını sürdürmektir. Çare, sıkı yönetim ve olağanüstü hal tuzağına düşmeden terörle etkin mücadeleyi yürütmektir. Çare, etnik fitneye karşı kardeşlik hukukunu zirveye taşımaktır" diye konuştu.

        Karakoç, Memur-Sen'in terörün kökü kazınana kadar verilecek sosyal, siyasal ve askeri mücadelenin yanında olduğunu dile getirdi.

        Grup, şehitler için dua okunmasının ardından dağıldı.

        TEKİRDAĞ

        Yoğunlukla Romanların yaşadığı Aydoğdu Mahallesi'nde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ve çeşitli dövizler taşıdı.

        "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Vatan sana canım feda" şeklinde sloganlar atan grup, yürüyüşe geçti. Tuğlalı Park'a gelen vatandaşlar, şehitler için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu.

        Grup adına konuşan Nejdet Karanfil, Hakkari ve Iğdır'da yaşanan terör olaylarının kendilerini çok üzdüğünü, her zaman vatana hizmete hazır olduklarını söyledi.

        Kenan Akagündüz de Türk bayrağının sevdalısı olduklarını belirterek, "Askerlerimize, polisimize haince pusu kuranları, PKK'yı ve buna yandaş olanları da lanetliyoruz" dedi.

        Konuşmaların ardından şehitler için dua eden Romanlar, sessizce dağıldı.

        Öte yandan kentte görev yapan yaklaşık 150 minibüs sürücüsü de araçlarına astıkları Türk bayraklarıyla "teröre lanet" konvoyu düzenledi.

        EDİRNE

        Edirne'de Şehit Aileleri Derneği önünde toplanan, ellerinde Türk bayrakları olan grup Talatpaşa Caddesi'nden Edirne Orduevi önüne yürüdü.

        Burada askerleri selamlayan gruptakiler, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra Çilingirler Caddesi'nden "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Askere, polise kalkan eller kırılsın" "Bayrak inmez, ezan dinmez" şeklinde sloganlar atarak Saraçlar Caddesi'ne geçti.

        PTT Edirne Başmüdürlüğü önünde şehitler için saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan gruptakiler, şehitlere dua ettikten sonra olaysız dağıldı.

        Keşan ve Enez ilçelerinde de protesto yürüyüşleri olaysız sona erdi.

        BOLU

        Bolu'da Memur-Sen Şubesi üyeleri ile bir grup vatandaş, ellerindeki Türk bayrakları ile İzzet Baysal Caddesi'nden Hükümet meydanına kadar "Her şey vatan için", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Her Türk asker doğar", "Polise, askere uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan atarak yürüdü.

        Grup adına açıklama yapan Memur-Sen Bolu Şube Başkanı Ahmet Koçak, başta Dağlıca ve Iğdır olmak üzere ülkenin çeşitli şehirlerinde yaşanan ve milleti derinden sarsan eli kanlı terör örgütünün saldırılarını şiddetle lanetlediklerini söyledi.

        Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı dileyen Koçak, "Terör, kan ve şiddetle beslenen bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Terörizmin ve teröristlerin hedefi ise insanlıktır, kardeşliğimizdir, milletimizdir ve ortak geleceğimizdir" diye konuştu.

        ZONGULDAK

        Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde toplanan sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, Türk bayrağı açarak terör örgütü PKK aleyhine slogan attı.

        Burada saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı'nı okuyan gruptakiler, şehitler için dua etmelerinin ardından Şehitler Parkı’na kadar yürüdü.

        Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, burada yaptığı açıklamada, eli kanlı terör örgütünün bir kez daha gerçek yüzünü gösterdiğini söyledi.

        Alaplı İlçesinde aralarında sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin de olduğu grup Atatürk Anıtı Meydanı'nda toplandı.

        Meydana Türk bayrakları asan grup, İstiklal Marşı'nı okudu, şehitler için dua etti.

        Atatürk Anıtı Meydanı'ndan "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK " ve "Polise uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan atarak Merkez Camisi önüne yürüyen grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

        Ereğli ilçesinde de Devrim Bulvarı Atatürk Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine slogan attı.

        SAKARYA

        Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın desteğiyle 40 sivil toplum kuruluşu üyesi, Adapazarı Kültür Merkezi önünde ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya geldi, terör örgütü aleyhine slogan attı.

        Grup adına açıklama yapan Erenler Yerel Kültür Derneği Başkanı Sabri Bölükbaşı, son günlerde artan terör saldırılarını lanetlemek ve güvenlik güçlerine olan desteklerini göstermek için toplandıklarını söyledi.

        Açıklamanın ardından, Sakarya İl Müftü Yardımcısı Ahmet İkbal Aydın şehitler için dua etti. Dua edilirken bazı vatandaşların gözyaşı döktüğü görüldü.

        Öte yandan, Türkiye Gençlik Birliği ile Ülkü Ocakları üyesi bir grup, ellerinde Türk Bayrakları ile slogan atarak Çark Caddesi'nden kent meydanına yürüdü. Grup burada saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu.

        Sapanca ilçesinde de Kırkpınar Mahallesi'nden Rüstempaşa Camisi önüne kadar kadın ve çocuklardan oluşan grup ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak yürüyüş yaptı.

        AKSARAY

        Hükümet Meydanı’nda sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen topluluk, ellerinde Türk bayraklarıyla bir süre "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Hepimiz Mehmet'iz, PKK'ya yeteriz" şeklinde slogan attı.

        Burada açıklama yapan ve kendisinin de bir şehit oğlu olduğunu belirten Ahmet Bektaş, teröre destek verenlerin cezalandırılmasını istedi. Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

        Öte yandan, Valilik Meydanı'nda toplanan bir başka grup, sloganlar atarak, ellerindeki Türk bayraklarıyla Kent Meydanı'na yürüdü. İstiklal Marşı okuyan ve şehitler için saygı duruşunda bulunan gruptan bazıları HDP İl Başkanlığı binasının bulunduğu Kalealtı Caddesi'ne geçti.

        Binaya yaklaştırılmayan kişiler ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gruptan bazıları, parti binasının bulunduğu iş hanı girişine Türk bayrağı astı. Uyarılara rağmen dağılmayan kişilere, çevik kuvvet ekiplerince tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi. Bir süre polise direnen bazı kişiler bariyeri aşarak partinin tabelasını tabelayı söktü. Grup, daha sonra dağıldı.

        Olaylarda 12 polis hafif şekilde yaralanırken, 2 kişi gözaltına alındı.

        KARAMAN

        Karaman Devlet Hastanesi önünde toplanan dolmuş ve öğrenci servis sürücüleri ile vatandaşlar, araçlarına Türk bayrakları asarak İbrahim Öktem Caddesi'nden şehir merkezine doğru konvoy oluşturdu.

        '"Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları atan vatandaşlar, daha sonra Aktekke Kent Meydanı'nda toplandı. İstiklal Marşı okuyarak, şehitler için dua eden grup, olaysız şekilde dağıldı.

        AFYONKARAHİSAR

        Afyonkarahisar'da, İmaret Camisi önünde bir araya gelen grup, "Afyon uyuma şehidine sahip çık", "Kahrolsun PKK", sloganları attı.

        Anıtpark Meydanı'na yürüyen grup, burada İstiklal Marşı'nı okuyup şehitler için dua etti.

        Yapılan açıklamanın ardından topluluk dağıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ