Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Şırnak ve Diyarbakır'da polise saldırı: 3 şehit, 6 polis yaralı

        Bugün Şırnak ve Diyarbakır'da meydana gelen saldırılarda 3 polis memuru şehit olurken, 6 polis memuru da yaralandı. Yaralı polislerden birinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

        ŞIRNAK'TA POLİS KONTROL NOKTASINA BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRI: 2 POLİS ŞEHİT, 5 POLİS YARALI

        Bugün saat 05.45 sıralarında Şırnak'taki 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı girişindeki polis kontrol noktasına getirilen bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Şiddetli patlamada araç paramparça olurken, ilk belirlemelere göre 2 polis şehit oldu, 5 polis de yaralandı.

        Şehit olan polis memurlarının isimlerinin Soner Yıldırım veŞahin Altmış olduğu belirlendi.

        Yaralılar bölgeye giden ambulanslarlaŞırnak'taki Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaçan PKK'lılar, Kobra helikopterlerle yoğun ateş altına alındı.

        Operasyonda ilk belirlemelere göre 5 PKK'lı öldürüldü. PKK'lıların kaçtığı bölgeye 3 Sikorsky helikopterle özel eğitimli komandolar indirilirken, karadan da polis özel harekat timleri sevk edildi. Bölgede zaman zaman PKK'lılarla çatışmalar sürüyor. DHA

        ŞIRNAK VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA: 6 TERÖRİST ÖLÜ OLARAK ELE GEÇİRİLDİ

        ŞırnakValiliği,Şırnak-Uludere karayolu üzerinde bulunan yol kontrol noktasına bombalı araçla yapılan intihar saldırısı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

        ŞırnakValiliğinden yapılan açıklamada, bombalı araç saldırısında 2 polis memurun şehit düştüğü, 5 polis memurunun yaralandığı ve yapılanoperasyonsonucunda saldırıyı gerçekleştiren 6 PKK'lı teröristin ise ölü olarak ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada, "13 Eylül 2015 günü saat 05.45 sıralarında ilimizŞırnakmerkez Uludere yolu polis uygulama noktasına Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarınca bomba yüklü aracın patlatılması suretiyle yapılan saldırı sonucunda 2 polis memurumuz şehit olmuş, 5 polis memurumuz yaralanmıştır. Vatandaşlarımızın duyarlılığı ve katkılarıyla saldırının ardından yapılanoperasyonsonucunda saldırıyı gerçekleştiren 6 terörist ölü olarak ele geçirilmiştir.Operasyonlar devam etmektedir" denildi.

        Bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru Şahin Altmış'ın (45) Malatya nüfusuna kayıtlı olduğu ve ailesinin Adana'da ikamet ettiği belirtildi. Polis memuru Soner Yıldırım'ın (24) ise naaşının memleketi Trabzon'a gönderileceği belirtildi.

        YARALI POLİS MEMURLARINDAN BİRİNİN DURUMU AĞIR, DİĞERLERİNİN SAĞLIK DURUMLARI İYİ

        Yaralı polis memurlarından Gaziantep İslahiye doğumlu Ökkeş Çitçi'nin durumunun ağır olduğu, Zonguldak nüfusuna kayıtlı Nurullah Eserli, Hatay İskenderun nüfusuna kayıtlı Vedat Yangın, Niğde nüfusuna kayıtlı Haluk Şafak, İstanbul nüfusuna kayıtlı Yasin Uslu'nun ise sağlık durumlarının iyi olduğu ve tedavilerinin sürdüğü belirtildi.(İHA)

        DİYARBAKIR'DA HENDEKLERİ KAPATMAYA GİDEN POLİSLERE ROKETATARLI SALDIRI: 1 POLİS ŞEHİT, 1 POLİS YARALI

        Ahmet YUKUŞ/DİYARBAKIR

        Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde iş makinesiyle açılan hendekleri kapatan zırhlı iş makinesine düzenlenen roketatarlı saldırıda Ali Öztürk isimli polis memuru şehit oldu, 1 polis yaralandı.

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin sokak ortasında açtığı hendekleri kapatmak ve barikatları yıkmak için saat 05.00'da operasyon yaptı. Azizoğlu Meydanı'ndaki hendeği kapatan polis zırhlı iş makinesine roketatarlı saldırı yapıldı. Saldırıda iş makinesini kullanan polis memuru Ali Öztürk şehit oldu, 1 polis memuru yaralandı. Araç ise kullanılamaz hale geldi.

        Şırnak'ta PKK'lı teröristler tarafından polis kontrol noktasına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Soner Yıldırım'ın Trabzon'daki baba evine ateş düştü.Acı haberi çalıştığı huzur evinde alan anne Havva yıldırım gözyaşlarına boğuldu.

        Şırnak'ta polis noktasına düzenlenen bombalı saldırıdaşehitdüşen 2 polis memurundan Şahin Altmış'ın ailesinin oturduğu Adana'da ailenin yanı sıra daha önce bu kentte görev yaptığı için meslektaşları da yasa büründü.

        Bu sabaha karşı 23'ncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı girişindeki polis kontrol noktasına bomba yüklü araçla düzenlenen hain saldırıda 2 polis memuruşehitoldu, 5 polis de yaralandı.Şehitdüşen polis memurlarından Şahin Altmış'ın merkez Adana'nın Çukurova İlçesi'ne bağlı Huzurevleri Mahallesi'nde oturan ve 2 yıl önce doğu görevine giderken götürmediği ailesineşehithaberi verildi. Aile,şehithaberini alıncaŞırnak'a yola çıktı.Şehitpolis Şahin Altmış'ın cenazesinin doğum yeri olan Malatya'da toprağa verilmesi bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ