Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika MHP'nin 1 Kasım sloganı: Ülkenin geleceğine oy ver

        Saliha ÇOLAK-GAZETE HABERTÜRK

        7 Haziran’da “Bizimle yürü Türkiye” sloganı ile meydanlara inen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu kez “Ülkenin geleceğine oy ver” sloganını kullanacak.

        MHP, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye’nin geleceği açısından yol ayrımı olacağına vurgu yapacak, AK Parti ile yola devam edilemeyeceğini, ülkenin birlik ve bütünlüğü için MHP’nin iktidara gelmesi gerektiğini savunacak. Seçim kampanyasında, 1 Kasım’da verilecek oyun “sadece iktidarı değil, ülkenin geleceğini de belirleyeceği” işlenecek.

        Slogan değişikliğini “Şimdi yeni bir tablo var. Bu Türkiye açısından 7 Haziran öncesine göre daha tehlikeli bir tablo” diye açıklayan MHP kurmayları, yeni sloganı da anlatıyor: “Bu seçimde ideolojiler, kişiler değil ülkenin geleceği oylanacak. O nedenle ‘Ülkenin geleceği için MHP’ye oy ver’ diyoruz.”

        2 SIRA BOŞALDI

        MHP, 7 Haziran’da Meclis’e giren 80 milletvekiline, büyük ölçüde listelerde yer verecek. Tuğrul Türkeş’in partisinin boykot kararına rağmen seçim hükümetine girmesinin ardından Ankara 1. Bölge 1. sıra boşaldı. MHP kaydırma yaparsa, geçen seçimde Meclis dışında kalan Erkan Haberal seçilebilecek.

        İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, adaylık başvurusu yapmadı. Başesgioğlu’nun yerine de seçilebilecek noktadan yeni bir isim aday gösterilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ