Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kraliçe Maria operasyonu

        Kenan TAŞKIN / HABERTÜRK

        Trabzon bugünlerde bir tuhaf define hikâyesini konuşuyor. Maçka İlçesi Atasu Köyü Taşköprü mevkiinden patlama seslerinin geldiği ihbarını alan ilçe jandarma komutanlığı ekipleri, bu alanda araştırma yaptı. Olay yerinde 8 metre uzunluğunda, 1 metre genişliğinde bir tünelin açıldığı belirlendi. ‘Terör hazırlığı’ ihtimalini de dikkate alan jandarma, tünelin kimler tarafından açıldığını tespit etmek için kazının yapıldığı yerde gizlenip beklemeye başladı.

        GÜBRE BOMBASI KULLANDILAR

        10 gün boyunca tünelin ucunda saklanarak bekleyen jandarma ekipleri, önceki gün kazı amacı ile tünele 5 kişinin girdiğini tespit etti. Tüneli jeneratör yardımıyla aydınlatarak bazı aletler ve gübre bombasıyla derinleştirdikleri belirlenen 5 kişi gözaltına alındı.

        DEFİNE HARİTASI ÇIKTI

        İlçe jandarma komutanlığına götürülen T.C., İ.B., M.S.Z., M.A.B. ve M.B., ifadelerinde olay yerinde define aradıklarını söyledi. 5 kişinin üzerinde define haritası ve altın aramada kullanılan metal dedektör ele geçirildi. Zanlılar, tüneli 2 ayda kazdıklarını belirtti. Kazı alanına 2 kilometre yürüyerek ulaştıkları kaydeden zanlılar, “Bizans dönemine yaşamış Kraliçe Maria’nın hazinesinin burada gömülü olduğuna inanıyoruz. Bunun için burayı kazdık” dedi. Zanlılar hakkında ‘kaçak define aramak ve bomba imal ederek patlatmak’tan işlem yapılacağı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ