Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Özgür Gümüş'ün kazara kendini vurduğu ortaya çıktı

        Edinilen bilgilere göre olay, Ergani ilçesinde bulunan bölge trafik noktasında meydana geldi. Bölge trafik önünde zırhlı araç içinde nöbet tutan polis memuru Özgür Gümüş, yanlışlıkla açık olan silahın mekanizmasına dokununca ateşlenen silahtan çıkan kurşun ile kazara kendini vurdu.

        Araç dışında bulunan diğer polisler silah sesini duyunca panikleyerek telsizle merkeze 'Saldırıya uğradık, yoğun ateş altındayız' şeklinde anons etti. Anonsun üzerine polisler çevreyi silahlarla tararken, bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderildi. Kazara kendini vurarak ağır yaralanan polis memuru Özgür Gümüş ise kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

        Şehit polis memurunun Muğla'nın Fethiye ilçe nüfusuna kayıtlı olduğu ve evli, 2 çocuk babası olduğu belirtildi. Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz, olayın kaza sonucu yaşandığını söyledi.

        Kaymakam Yonsuz, polis memurunun zırhlı araca girerken mekanizmaya yanlışlıkla dokunması sonucu silahın ateş aldığını ve kazara kendini vurduğunu dile getirdi.

        GÖZYAŞLARIYLA MEMLEKETİNE UĞURLANDI

        Ergani İlçesi'nde şehit olan polis memuru Özgür Gümüş için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri yetkililer, polisler ve şehidin yakınları katıldı.

        Törene güçlükle getirilen şehidin annesi Ayşe, babası İsmail, eşi Nalan Gümüş'ü polisler teselli ederken, 5 yaşındaki kızı Ayşe Balım ile 3 yaşındaki oğlu Yusuf'un ağlamaları yürek burktu. Babasının tabutuna bakarak, "Babacığım diyerek" gözyaşlarına boğulan Ayşe Balım Gümüş'ü kadın polisler teselli etti. Daha sonra özgeçmişi okunan ve yaklaşık 8 yılık polis memuru Gümüş'ün Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde geçen yıl göreve başladığı bildirildi. Törende konuşma yapan Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, "Şehidim gözün arkada kalmasın geride bırakmış olduğun ailen ve dünyalar güzeli iki yavrun bu büyük teşkilata emanettir" dedi.

        Şehit polis memuru Özgür Gümüş için okunan duaların ardından katafalktaki tabuta eşi Nalan ile annesi Ayşe Gümüş sarılarak öptü. Şehit polis memuru Gümüş'ün cenazesi daha sonra memleketi Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne gönderildi.

        DHA-İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ