Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Profesörün dolandırılmasında milletvekili adayı aranıyor

        Mustafa ŞEKEROĞLU / HABERTÜRK

        Ceza hukukçusu Prof. Dr. Erdener Yurtcan'ın telefonla dolandırılmasına ilişkin Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden, 18 Ekim'de yakalanan Özkan K. ve Umut E. ile bu kişilere banka hesabı açmaları yönünde talimat verdikleri iddiasıyla 19 Ekim'de gözaltına alınan Soner Ş. ve İmam Fettah A. adlı 4 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

        Bu arada, para transferi yapılan başka bir hesabın sahibi olduğu belirtilen kişi ile bu kişiyi yönlendirdiği gerekçesiyle gözaltına alınan 2 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor. Olayla ilgili CHP'nin Şanlıurfa 10. sıra milletvekili adayı Mahmut Han Şahin'in de arandığı öne sürüldü. Polisin evine baskın yaptığı ancak bulamadığı Şahin hakkında yakalama kararı çıkartıldığı belirtildi.

        FOTOĞRAFTAN TEŞHİS EDİLDİ

        Sarıyer'de geçtiğimiz hafta yaşanan olayda Prof. Dr. Erdener Yurtcan'ı telefonla arayan

        dolandırıcılar, tam 4.5 milyon TL almayı başarmıştı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili başlattığı soruşturmada ilk olarak 400 bin TL'nin EFT olarak gönderildiği banka hesap numaralarının sahiplerini belirledi. Ardından 2 hesap sahibi ile bu hesapların açılmasını isteyen 2 şüpheli gözaltına alındı. Polis, güvenlik kamera görüntülerini mercek altına aldı. Bu sırada sabıkalılar albümü de Yurtcan'a gösterildi. Prof. Dr. Yurtcan, Mehmet Han Şahin adlı bir kişiyi teşhis etti ve "Parayı bu kişi aldı" dedi. Yapılan araştırmada ise Şahin'in1 Kasım Genel Seçimleri için Şanlıurfa'dan CHP Milletvekili adayı olduğu ortaya çıktı.

        EVİ BASILDI

        10'uncu sıradan milletvekili adayı olan Şahin'in, Akçakale'de oturduğu adres tespit edildi. Ayrıca kamera görüntülerinden de Yurtcan'dan parayı alan kişinin görüntüleri bulundu. Ve bu kişinin Şahin olup olmadığının teşhisi için görüntüler Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi. İstanbul'dan bir ekip de Şanlıurfa'ya yola çıktı. Şanlıurfa Polisi, Şahin'in adresine baskın düzenledi. Ancak Şahin bulunamadı. BUnun üzeri Mehmet Han Şahin hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

        7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Öte yandan polisin hızla yürüttüğü soruşturmada gözaltı sayısının 7'ye yükseldiği öğrenildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan 4 şüpheli adliyeye gönderildi.

        SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI

        Polis tarafından aranan Şahin, sosyal medya üzerinde evine yapılan baskını yazdı. "18.10.2015 tarihinde benim ve ailemin evlerine şafak operasyon yapıldı. Bunlar kim ve ne için yapıldığı daha belli değil. Hangi suçtan arandığımı söylemiyorlar. Bunlar paralel veya başka şey belli değil ama evime gelen yüzleri maskeli polisler 5 yaşındaki küçük yeğenime bile şiddet uygulandı ve bunlar Türk Polisi olamazlar bunu yapan polisleri şiddetle kınıyorum. Kimse benim ve ailemin siyaseti geleceği ile oynayamaz."

        5 SABIKASI VAR

        Şahin'in dolandırıcılık suçundan 5 ayrı sabıkası bulunduğu, Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesinde Pakistan lakabıyla tanınan babasının, kardeşleriyle birlikte daha önceleri fırıncılık yaptığı, son 2 yıldan bu yana her hangi bir iş yapmadıkları öğrenildi.

        CHP Şanlıurfa İl Başkanı Aziz Aydınlık Ceza Hukukçusu Erdener Yurtcan'ı 6 milyon lira dolandırıldığı iddiasıyla aranan milletvekili adayları Mahmut Han Şahin'e komplo kurulduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ