Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır'da IŞİD operasyonu: 2 polis şehit oldu, 4 polis yaralandı

        Ahmet YUKUŞ / DİYARBAKIR

        Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde güvenlik güçlerince terör örgütü IŞİD mensuplarının bulunduğu Surkent villalarına düzenlenen operasyonda çatışma çıktı. 8 saat süren çatışmada teröristlerin yerleştirdiği bombanın infilak etmesi sonucu 2 özel harekat polisi şehit oldu, 6 polis yaralandı. 7 teröristin öldürüldüğü çatışma sonrasında 3 kişi gözaltına alındı.

        Kayapınar ilçesinde güvenlik güçlerince terör örgütü IŞİD mensuplarının bulunduğu belirlenen Surkent villalarına dün gece saat 02.00'de operasyon düzenlendi. Polise örgütün hücreevi olduğu belirtilen iki villadan ateş açıldı. Bu sırada teröristlerin yerleştirdiği bombanın infilak etmesi sonucu polis memurları 22 yaşındaki Gökhan Çakıl ve 21 yaşındaki Sadık Aslan şehit oldu. 8 saat süren çatışmada 6 polis yaralandı. 7 terörist öldürülürken, 3 kişi ise gözaltına alındı.

        Teröristlerin kiraladıkları villaların bahçelerine bomba tuzakladığı belirtildi. Çatışmalar sırasında yangın çıkan binalar harabeye döndü.

        İkisinin de bekar olduğu öğrenilen şehit polisler için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenleniyor.

        KURTULMUŞ: ÖNEMLİ BİR GRUP ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

        Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, IŞİD'e yönelik operasyon hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı.Kurtulmuş, "Maalesef rutin aramalarda koçbaşı ile kapı açılırken beklenmedik bir şeyle karşılaştı. Bubi tuzakları patlatılarak iki polis arkadaşımız şehit oldu" dedi.

        Diyarbakır'da bu sabah gerçekleşen operasyonu değerlendiren Numan Kurtulmuş, "İki şehit polis arkadaşımıza Allahtan rahmet diliyorum. Cuma gününden itibaren takip edilen, istihbarat paylaşımı sonucu ortak operasyonuyla bu sabah saatlerinde operasyon başlatıldı. Maalesef rutin aramalarda koçbaşı ile kapı açılırken beklenmedik bir şeyle karşılaştı. Bubi tuzakları patlatılarak iki polis arkadaşımız şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Bu çerçevede yaklaşık 3-4 evde devam eden operasyonlarda 7 IŞİD militanı öldürüldü, 12 tanesi sağ olarak ele geçirildi. İki şehidimiz dışında 5 yaralı polisimiz var. Operasyon aslında kapsamlı bir operasyon. Bu grupla ilgili başka şehirde bağlantıları çıkarılmaya çalışılıyor. Kimlik tespiti yok ama ilerleyen saatlerde netleşecektir. Ölenler içerisinde ne kadar Türk, ne kadar dışarıdan insan var bunları tespit edeceğiz. Önemli bir operasyondu, başarılı devam etmesi planlanıyordu. Önemli bir IŞİD grubu bulunup etkisiz hale getirilmiştir. Maalesef iki kardeşimizin şehit olması bizi acıya boğdu" diye konuştu.

        "TÜRKİYE DÜŞMANLARI TERÖRÜ ARAÇ OLARAK KULLANIYOR"

        Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı terör saldırılarına dikkat çeken Kurtulmuş, "Hem IŞİD, hem PKK, hem DHKP-C, hatta zaman zaman birbirlerini taşeron olarak kullandıkları terör eylemleri ile Türkiye'nin karşı karşıya kalması muhtemeldir. Bu bizim terörle mücadelede kararlılığımızın ne kadar doğru olduğunu ortaya koyuyor. Türkiye düşmanları terörü araç olarak kullanıyor. Bu örgütlerin arkasındaki şahıslar da aslında ortak bir hedefe hizmet ediyorlar. O hedef Türkiye'nin ayağına çelme takılmasıdır. Biz de bunu bilerek üstüne sonuna kadar gideceğiz, teröre asla teslim olmayacağız. Bu terör saldırıları isimleri farklı olsa da amaçları birdir ve bütün Türkiye'dir" şeklinde konuştu.

        "BİR KASIT VARSA ORTAYA ÇIKAR, GEREKLİ CEZA VERİLİR"

        Dilek Doğan'ın hayatını kaybetmesi ile ilgili bir soruya da yanıt veren Kurtulmuş, "Devam etmekte olan bir tahkikat. Orada bir operasyon sırasında ev sahibi ile polis arasına yaşanan kargaşada hayatını yitiren bir kızımız. Allah rahmet eylesin. Devam etmekte olan bir soruşturma. Şırnak'taki görüntüler bir terörist cenazesinin polis aracın bağlanarak çekilmesi. O zaman 'Herkes rahat olsun sorumlu ortaya çıkaracağız' demiştik. Bütün bu terör operasyonları çok zor operasyonlar. Nereden kurşun geleceği belli değil. Burada çok titiz olmak mecburiyetindeyiz ama aynı zamanda vatandaşımızın güvenliğini de sağlamak zorundayız. Nasıl oradaki olayda 3 emniyet görevlisi açığa alındıysa bu soruşturma da devam ediyor. Bir hata, hele bir kasıt varsa ortaya çıkar ve gerekli cezalar verilir" ifadelerini kullandı.

        Diyarbakır'da terör örgütü IŞİD mensuplarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda şehit olan polis memuru Sadık Özkan ve Gökhan Çakıcı düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Şehitlerin tabutlarını omuzlayan meslektaşları tekbir getirerek, gözyaşları döktü.

        VALİLİKTEN AÇIKLAMA

        Diyarbakır Valiliği, kentte IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda polis memurları Gökhan Çakıcı ile Sadık Özkan'ın şehit olduğunu, 5 emniyet mensubunun yaralandığını ve 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 12 örgüt mensubunun da gözaltına alındığını açıkladı.Açıklamada, şöyle denildi: "Diyarbakır'da DAEŞ terör örgütü mensuplarının yakalanmasına yönelik 26.10.2015 günü sabah saatlerinde çok sayıda ev ve işyerine eş zamanlı olarak operasyon düzenlenmiştir. Düzenlenen operasyonda Kayapınar İlçesi Huzurevleri Mahallesi'nde bir adreste çatışma çıkmış, çatışmada polis memurları Gökhan Çakıcı ve Sadık Özkan şehit olmuştur. Devam eden çatışmada 5 emniyet mensubu yaralanmış, tedavileri kaldırıldıkları hastanelerde devam etmekte olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Düzenlenen operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirilmiş ve 12 örgüt mensubu yakalanarak gözaltına alınmıştır. Ayrıca yapılan aramalarda çok miktarda silah, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

        ŞEHİT POLİSLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

        Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nce, bugün saat 04.00'te terör örgütü IŞİD mensuplarının kaldığı hücre evine düzenlenen operasyonda bubi tuzağının patlaması sonucu şehit olan Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Sadık Özkanve Gökhan Çakıcı için cenaze töreni düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene, Vali Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, vali yardımcıları, askeri erkan ve şehitlerin meslektaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Şehitlerin cenazelerinin alana getirilmesi ile başlayan törende konuşan İl Emniyet Müdürü Taşdan, meslektaşlarının terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda şehitlik mertebesine ulaştıklarını ve iki genç evladın acısını yüreklerinde yaşadıklarını belirterek, "Aziz şehitlere karşı yüreğimizi kenetlemeliyiz. Şehitlerin kanı yerde kalmamıştır. Bütün şer odakları hangi terör örgütü olursa olsun kanla beslenendir. Bunlar karşısında en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Uğruna can verdiğiniz bu devlet ve millet için yaşadığımız sürece baki kalacağız. Bayrağımıza sarılı vaziyette en yüksek mertebeye erişmiş bulunmaktalar. Şehitlerimize rahmet kederli ailelerine ve meslektaşlarımıza sabır diliyorum. Devam etmekte operasyonda yaralanan arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyorum" dedi.

        Konuşmanın ardından şehitler için dua okundu. Daha sonra cenazeler ambulanslara bindirilmek üzere tören mangası tarafından omuzlandı. Bu sırada tekbirler getirerek, gelen özel harekat polisleri, meslektaşlarının cenazelerini omuzlayarak, gözyaşları eşliğinde ambulanslara taşıdı.

        Törenin ardından şehit polis memurları Sadık Özkan'ın cenazesi Adana, Gökhan Çakıcı'nın ise Çorum'a uğurlandı. (İHA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ