Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Uyuşturucu imalatı yapan profesör suçüstü yakalandı

        Nihat ULUDAĞ / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beylikdüzü’nde uyuşturucu imal ederek piyasaya süren, liderliğini İran uyruklu Amar R.’nin yaptığı uyuşturucu çetesine yönelik operasyon düzenledi. Yaklaşık 4 ay süren teknik ve fiziki takipler sonucunda, İranlı çete için çalışan 42 uyuşturucu satıcısı, toplam 99 kilo uyuşturucuyla birlikte yakalandı.

        LÜKS VİLLADA İMALAT

        Çeteye karşı operasyonlar düzenleyen polis, çetenin İran’dan getirdiği uyuşturucuyu imal eden kimya profesörü Vafa A.’nın peşine düştü. Uzun süre yapılan teknik ve fiziki takiplerin ardından çetenin Beylikdüzü’ndeki lüks bir villayı imalathane olarak kullandığı belirlendi.

        Narkotik polisi, İranlı uyuşturucu çetesinin imalathane olarak kullandığı lüks villaya baskın düzenledi. Villa kapısına güvenlik amaçlı olarak konulan pitbull cinsi köpek veteriner hekim tarafından uyutularak etkisiz hale getirildi.

        İmalathane villaya giren narkotik polisi, ağzında maske ile uyuşturucu üreten İran uyruklu Kimya Profesörü Vafa A.’yı suçüstü yakalamayı başardı. Profesörün uyuşturucu hap üretimi yaptığı belirlendi.

        Yapılan operasyonlarda, profesörün Rus uyruklu sevgilisi Olivia O., çete lideri Amar R., çete üyeleri İrfan I. ve Fatma K.’nın da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı. 4 zanlı tutuklandı.

        Çetenin uyuşturucu imalatı için İran’dan özel olarak getirttiği kimya profesörünün ayda 25 bin TL para aldığı öğrenildi. Üretilen uyuşturucuların ise Uzakdoğu ülkelerine gönderildiği tespit edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ