Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika IŞİD'in kaçırdığı eski büyükelçi Öztürk Yılmaz'dan 1 Kasım açıklaması

        Musul Başkonsolosu olarak görev yaparken 48 personeli ile birlikte IŞİD tarafından kaçırılırak, 101 gün rehin tutulan Duşambe eski Büyükelçisi Öztürk Yılmaz, CHP'nin oylarını yükselterek Ardahan'dan milletvekili seçildi. Öztürk, "7 Haziran'da kaptırdığımız milletvekilliğini geri almanın sevincini yaşıyoruz" dedi.

        Geçen yıl IŞİD'li teröristler tarafından tarafından rehin alınan ve 48 personeli ile birlikte 101 gün sonra özgürlüğüne kavuşan Musul eski Başkonsolosu Öztürk Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevinden istifa ettirilerek Ardahan 1'inci sıra milletvekili adayı gösterildi. Büyükelçi olmasına karşın Musul Başkonsolosu olarak ün yapan Öztürk Yılmaz, siyasetçi olarak davul- zurna ile karşılandığı Ardahan'da geçen 21 Eylül günü "Bugün benim bayram günüm" demişti.

        Eşi Özay Yılmaz ile birlikte çalmadık kapı bırakmayan Öztürk Yılmaz'a CHP eski Milletvekili Ensar Öğüt, DSP eski Milletvekili Faruk Demir de destek verdi. Ardahan'da sandıkların yüzde 90'ının açıldığı sırada kendisini kutlayanlara, "336 sandığın sonuçlarını görmeden kazandığıma inanmam" dedi.

        Seçimlerde 56 bin 95 geçerli oydan yüzde 36.65'ini alan Orhan Atalay AK Parti'den, yüzde 28.69'unu alan Öztürk Yılmaz da CHP'den milletvekili olduğu netleşince, CHP İl Başkanlığı önünde toplanan partililer davul- zurna eşliğinde halay çekti. HDP'nin 7 Haziran'da kazandığı milletvekilliğini CHP'ye kazandıran Öztürk, bunun sevincini ailesi ve partililerle paylaştı. Üç çocuk babası Öztürk Yılmaz, duygularını şöyle dile getirdi:

        "7 Haziran seçimlerinde kaptırdığımız milletvekilliğini geri almanın sevincini yaşıyoruz. Aldığımız sonuçlara göre kesinlikle bir milletvekili çıkarıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi 7 Haziran'da kaybetmiş olduğu sandalye sayısını böylece geri almış olacak."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ