Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İzmir'de 'askeri casusluk' operasyonu yapanlara operasyon: 40 gözaltı

        Emrah YILMAZ /İZMİR

        "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla ilgili açılan davada, "kanuni yetkileri dışında hareket ettikleri" iddiasıylaİzmirmerkezli 18 ilde düzenlenen operasyonda aralarında bürokrat ve polislerin de olduğu 44 kişi gözaltına alındı, 13 kişinin ise arandığı bildirildi. Gözaltı listesinde Fethullah Gülen'in bir numralı şüpheli olduğu belirtildi. Şimdiye kadar gözaltına alınanlar arasında eskiİzmirİl Emniyet Müdürü Ali Bilkay'ın da bulunduğu öğrenildi.

        İzmirCumhuriyet Başsavcılığı, muvazzaf askerlerin de aralarında bulunduğu tamamı tutuksuz yargılanan 357 kişi hakkında 2013 yılında "Askeri gizli bilgi ve belge bulundurma" suçlamasıyla açılan davada yargılananların şikayeti üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamda sabah saatlerindeİzmirmerkezli 18 ilde aralarında vali, birinci sınıf emniyet müdürleri, polis memuru ve mülkiye müfettişlerinin de olduğu 44 kişi gözaltına alındı. 13 kişi hakkında da yakalama kararı bulunduğu belirtildi. Gözaltına alınan ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen zanlılar arasında "paralel devlet yapılanması" mensuplarının da bulunduğu belirtildi.

        GÜLEN BİR NUMARALI ŞÜPHELİ

        Toplam 57 kişinin ismi bulunduğu listede Fethullah Gülen'in bir numaralı şüpheli olduğu öğrenildi. Gülen dışında listede eskiİzmirEmniyet Müdürü Ali Bilkay ile birlikte İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde sorumlu eski il emniyet müdür yardımcısı R.A., Organize Suçlardan Sorumlu eski il emniyet müdür yardımcısı M.A.Ş., eski Organize Şube Müdürü M.Ç., eski Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü E.G., eski Personel Şube Müdürü E.D., Eski istihbarat müdür yardımcıları T.A., M.T., emekli emniyet müdürü M.K. ile M.T.'nin yanı sıra merkez valileri A.K., M.O., S.A., mülkiye müfettişi F.İ., şube müdürü ve bürokratın bulunduğu öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ