Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Elektroşoklu gaspçıları ‘cep’teki fotoğraf yaktı

        Neşet DİŞKAYA/GAZETE HABERTÜRK

        Suriye’deki iç savaş- tan kaçtıktan sonra illegal yollardan yurtdışına gitmek için İzmir’e gelen L.A., gaspçıların kurbanı oldu. İddiaya göre L.A., geçtiğimiz hafta kendilerini polis olarak tanıtan iki kişi tarafından kaçırıldı. Alsancak’ta günübirlik kiralanan bir eve götürülen L.A., ikinci katta el ve ayaklarından bir sandalyeye bağlandı.

        İki zanlı, Suriyeli L.A.’nın Avrupa’ya gitmek için biriktirdiği 3 bin dolarını elektroşok cihazıyla işkence yaparak aldı. L.A.’yı da bağladıkları sandalyede öylece bırakıp kayıplara karıştı.

        SANDALYEYLE İNDİ

        Olayın ardından uzun süre bağırarak dışarıdakilere sesini duyurmaya çalı- şan L.A., başarılı olamayınca, bağlı olduğu sandalyeyle birlikte dairenin kapısına doğru ilerlemeye başladı. Gaspçı- ların kaçarken açık bıraktığı kapıdan çıkan Suriyeli, el ve ayakları bağlı şekilde merdivenlerden iki kat aşa- ğıya inip sokaktaki vatandaşlardan yardım istedi. Olay yerine gelen ekipler, vatandaşların çözdüğü L.A.’yı ifade için Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’ne götürdü.

        ‘BEN YAPMADIM’

        Olaydan sonra geniş çapta araştırma başlatan ekipler, kendilerine polis süsü vererek L.A.’yı kaçıran gaspçıların Suriye vatandaşı L.Y. ile M.İ. olduğunu belirledi. L.Y., Basmane semtinde saklandığı evde yakalandı. İfadesinde suçlamaları reddeden L.Y.’nin cep telefonunda yapılan incelemede L.A.’nın elleri ve ayakları bağlı şekilde sandalyede oturtulmuş fotoğrafı bulundu. Bunun üzerine suskunluğa bürünen L.Y., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Polis diğer zanlı M.İ.’yi bulmak için geniş çapta araştırma başlattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ