Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bayrampaşa metrosu yakınında patlama

        Nİhat ULUDAĞ-Müslim SARIYAR-Sinan BİLGENOĞLU-İSTANBUL

        FOTOĞRAF: SERHAN SEVİN HABERTURK.COM

        Avrupa ve Anadolu yakasının pek çok noktasından duyulan patlamada polislerden yaralanan olmazken, seyir halindeki metro ile 2 otomobilde hasar meydana geldi. 2 kişi yaralandı, görgü tanığı bir taksici şoka girdi. Polis, patlamanın ardından kaçan kırmızı renkli spor ayakkabı giyen 28 yaşındaki şüphelinin peşinde...

        Saat 17.20'de Bayrampaşa Fatih, Eyüp, Beşiktaş, Taksim ile Anadolu yakasının bazı semtlerinden duyulan patlama sesiyle yankılandı. Polis ve itfaiye ekipleri alarm durumuna geçti. Dakikalarca sesi geldiği nokta arandı.

        METRODA PANİK

        Patlamayla birlikte Bayrampaşa Maltepe ile Sağmacılar Durağı arasında seferde olan metroda elektrikler kesildi. Camları patlayan metro hemen durduruldu. Yüzlerce yolcu, can havliyle kendini dışarı attı. Yaklaşık 20 dakika sonra ise E-5 Karayolu üzerindeki Bağcılar Maltepe Metro Durağı'na yaklaşık 100 metre mesafede bulunan Kadifeler Kavşağı'na bırakılan bombanın patladığı ortaya çıktı. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi bölgeye yönlendirildi. Patlamanın olduğu nokta abluka altına alındı. Trafik durduruldu. Patlama noktasına çok sayıda Terör ve Olay Yeri İnceleme ekibi sevk edildi. Bir polis helikopteri

        bölgeyi havadan kontrol altına alınker, projektörler ile aydınlatılan alanda tek tek delil arandı.

        Patlamada karayolunda seyir halinde olan 2 otomobilde hasar meydana geldi. Metroda seyahat eden Ramazan Yap ile hasar gören otomobillerden birinde bulunan Adnan Yalçın hafif şekilde yaralandı. Aynı noktadan geçerken patlamaya yakalanan taksi şoförü Tayfun Yener de şoka girdi. Bayrampaşa Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ramazan Yap, "Patlama sesiyle birlikte elektrik kesildi. Kendimi yere attım. Başını vurdum" derken Tayfun Yener de "Bayrampaşa'ya doğru giderken patlama oldu. Sanki arabamın tekerlekleri yerden kesildi. Çok korktum" diye konuştu.

        GÜÇLENDİRİLMİŞ BOMBA

        Bomba İmha uzmanlarının yaptığı ilk incelemede bombanın parça tesirli basınç etkili güçlendirilmiş el yapımı bomba olduğu bu nedenle sesin İstanbul'un pek çok bölgesinden duyulduğu bildirildi.

        KIRMIZI AYAKKABILI ŞÜPHELİ ARANIYOR

        Patlamanın ardından polise bir minibüs şoförü, siyah çantalı, mavi şapkalı, siyah montlu, beyaz çizgili pembe kazak ve keten pantalon giyen ayaklarında da kırmızı spor ayakkabı bulunan 28 yaşındaki bir kişiyi ihbar etti. Şoför, olay yerinden minibüsüne binen gencin şüpheli davrandığını ve Mahmutbey'de indiğini anlattı. Bunun üzerine polis ekipleri, şüphelinin peşine düştü.

        ÇEVİK KUVVET OTOBÜSÜ GEÇERKEN PATLAMIŞ

        Olay anına ait ortaya çıkan görüntülerde ise olay yerinden Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne ait bir servis aracının geçitiği sırada patlamanın meydana geldiği görüldü.

        Bombalı saldırının, çevik kuvvet polislerine yönelik olup olmadığı mercek altına alındı.

        OLAYIN ŞOKUNU ATLATAMADI (İHA)

        Bayrampaşa'daki patlamada hafif şekilde yaralanan Adnan Yalçın, tedavisinin ardından taburcu edildi. Yalçın, "Bilmiyorum nasıl gerçekleştiğini, sadece patladı" dedi.

        Bayrampaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen patlamada yaralanan Adnan Yalçın, hastanede yapılan tedavisinin ardından taburcu oldu. Hastane çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yalçın, "Bilmiyorum nasıl gerçekleştiğini, sadece patladı" dedi. Olayın şokunu atlatamadığı görülen Yalçın, "Aracınızla mı geçiyordunuz?" sorusuna, "Bilmiyorum" yanıtını verdi.

        Polis ekipleri eşliğinde hastaneden çıkan Adnan Yalçın, bilgisine başvurulmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

        VALİ'DEN AÇIKLAMA

        İstanbul Valisi Vasip Şahin, Bayrampaşa'daki patlamaya ilişkin, "Kadife Kavşağı'nda bir patlama meydana geldi. Bir vatandaşımız hafif yaralandı. Patlamanın neden kaynaklandığı henüz bilinmiyor." açıklamasında bulundu.

        METRO SEFERLERİ TEK HAT ÜZERİNDEN YAPILIYOR

        Bayrampaşa'da meydana gelen patlama sonrası metro seferleri tek hat üzerinden yapılmaya devam ediyor.

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, patlama sonrası Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro seferleri tek hat üzerinden gecikmeli olarak yapıldığı öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ