Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DSP'nin yeni başkanı Önder Aksakal oldu

        Tes-İş Sendikası Konferans Salonu'nda düzenlenen olağanüstü kurultayda Aksakal ile birlikte Emrah Konuralp ve Zeki Sezer de genel başkanlığa aday oldu.

        Genel başkanlık seçiminin ilk turunda kayıtlı 636 delegeden 393'ü oy kullandı. Bu turda 2 oy geçersiz sayılırken, Önder Aksakal 235, Emrah Konuralp 95 ve Zeki Sezer ise 61 oy aldı. Bu turda adaylardan hiçbirisi salt çoğunluğa ulaşamadı.

        Birinci tur oylamasının sonuçlarının açıklanmasının ardından eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer adaylıktan çekildiğine ilişkin dilekçesini Divan'a iletti.

        İkinci tur oylamaya 372 delege katıldı. Yine 2 oyun geçersiz sayıldığı bu turda Önder Aksakal 250, Emrah Konuralp ise 120 delegenin oyunu aldı.

        Üçüncü tur oylamada 357 delege oy kullanırken, bunların 356'sı geçerli sayıldı. Son turda Emrah Konuralp 109 delegenin oyunu alabilirken, 247 oy alan Önder Aksakal DSP'nin yeni Genel Başkanı seçildi.

        'DSP'Yİ TEKRAR İKTİDAR YAPMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ'

        Olağanüstü kurultayın sonunda delegelere teşekkür konuşması yapan Aksakal, 2016 yılının DSP'nin ve demokratik solcuların olacağını söyledi.

        Önder Aksakal, DSP'yi tekrar iktidar yapmak için hep birlikte çok çalışacaklarını da bildirdi.

        Delegelere hitap eden eski Genel Başkan Masum Türker de Aksakal'ın önüne engeller konulmaya çalışılacağını ama başta kendisi olmak üzere tüm partililerin buna engel olması gerektiğini ifade etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ