Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Denizli'de Suriyeli gelin altınlara kaçtı

        GAZETE HABERTÜRK

        Alınan bilgiye göre, Rıza Türkal, R.T. adlı bir kişinin aracılığıyla adının “Fatma” ve Suriye uyruklu olduğu belirtilen bir kadınla evlenmek üzere tanıştırıldı. R.T.’ye 15 bin TL ödeyen Türkal, Serinhisar’da 12 Aralık’ta kına gecesi yaptı.

        Düğünün yapılacağı günün sabahı Türkal’ı ilaçla uyutan gelin, kardeşi ve kuzeni olarak tanıttığı iki kişiyle birlikte, takılan toplam 20 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını da alarak, kayıplara karıştı. Kendine geldiğinde eşinin kaçtığını fark edip, dolandırıldığını anlayan Türkal, soluğu Serinhisar Savcılığı’nda alıp, suç duyurusunda bulundu.

        Türkal, kendisini dolandıran Suriyeli gelinin, ekim ayında Konya’nın Çumra İlçesi’nde “Mirfet” adını kullanarak, Fetih Çam’ı (32) da aynı yöntemle dolandırdığı bilgisini aldığını söyledi.

        Suriyeli gelin ile beraberindeki 3’ü kadın 8 kişinin, Antalya’da polis tarafından yakalandıklarını belirten Türkal, “Vatandaşlarımız, Suriye’den gelen ve evlenmek isteyenlere karşı uyanık olsunlar” dedi. Türkal Ailesi’nin, geline takılan ziynet eşyaları, düğün hazırlıklarıyla birlikte 50 bin Tl harcama yaptığı belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ