Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Son dakika! Kilis'te okul bahçesine havan topu düştü

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        Kilis'te Eyüp Gökçe İmam Ortaokulu ve Nazlı Ömer Çetin İlköğretim Okulubahçesi ve çevresine, okulda eğitimin olduğu sıradaSuriye tarafından atılan 3 havan topu düştü.Emniyet müdürlüğünden alınan ilk bilgilere göre 1kişi yaşamını yitirdi, 1'i ağır2 kişi yaralandı.

        Ölen kişinin İş-Kur görevlisi olarak okulda müstahdemlik yapan Ayşegül Polat olduğu belirlendi. Öte yandan bölgedeki okullar güvenlik önlemleri kapsamında boşaltıldı.

        KİLİS VALİLİĞİ AÇIKLADI: SURİYE'DEN GELDİĞİ TAHMİN EDİLEN ROKET MERMİSİ

        Kilis Valiliği, bir kişinin hayatını kaybettiği okuldaki patlamanın Suriye'den geldiği tahmin edilen roket mermisinden kaynaklandığını bildirdi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, patlamanın saat 09.30 sıralarında meydana geldiği belirtilerek, "Suriye’den geldiği tahmin edilen 3 roket mermisinden 2'sinin boş araziye düştüğü, 1 roket mermisinin ise 4 okulun bulunduğu okullar bölgesindeki Nazlı Ömer Çetin İlkokuluna isabet ettiği anlaşılmıştır" denildi.

        Açıklamada, "Patlama sonucunda okulda görevli olan 1 bayan hizmetli hayatını kaybetmiş, diğer okuldaki 7. sınıfta okuyan bir kız öğrencimiz yaralı olarak Kilis Devlet Hastanesine kaldırılarak ameliyata alınmıştır. Olayda hayatını kaybeden personelimize Allah'tan rahmet ve yaralı öğrencimize acil şifalar dileriz" ifadesine yer verildi.

        Harita

        MİSLİYLE KARŞILIK VERİLDİ

        Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, AN/TPQ-36 hedef tespit radarı, Suriye'den ateşlenen ve 20 kilometre menzilli katyuşa türü 3 roketin kaynağını, ateşlendiği anda tespit etti. Hedefe misliyle mukabelede bulunan güvenlik güçleri, roketleri atan hedefi etkisiz hale getirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ