Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Okullar kodlama ve yazılım dersi geliyor

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı resmi Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre okullara kodlama ve yazılım dersi geliyor.

        Twitter'daBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın ismiyle yapılan paylaşımda,"Milli Eğitim Bakanlığımızla yapacağımız çalışma ile kodlama dersini ortaokul ve liselerde müfredata alacağız" denildi.

        Çalışma, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak yürütülecek ve en kısa sürede okullarda bu uygulamaya başlanacak. Benzer bir durum geçtiğimiz yıl nisan ayında ilköğretim seviyesindeki öğrenciler için gündeme gelmişti.

        Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki bilişim alanı öğretmenleri aracılığı ile verileceği tahmin edilen yeni ders, aynı zamanda yeni öğretmen alımlarının da ilk sinyallerini verebilir. Eğer ders zorunlu olursa muhtemelen yeni öğretmen alımları yapılacaktır. Ancak dersin seçmeli olması durumunda mevcut öğretmen kadrosu yeterli gelebilir.

        OKULLARDA YAZILIM DERSİ İLK DEĞİL

        Okullarda kodlama, yazılım dersinin örneklerini daha önce dünya çapında görmüştük. Avustralya’da bu konuda yatırımlar hızla devam ederken ABD’de de okullarda yazılım dersi verilmesinin çalışmaları başlamıştı. Gelişen çağa ayak uydurmak adına okullarımızda kodlama dersinin verilecek olması oldukça sevindirici. Gençleri bilişim sistemlerine birinci elden yönlendirmek, aynı zamanda ülkemizde yazılım alanında önemli bir atılım olacaktır. Konu hakkında yapılan paylaşıma aşağıdan ulaşabilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ