Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ahmet Sülüşoğlu davasında 'meşru müdafaa' kararı!

        Gökay USANMAZ / İSTANBUL

        İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Celal Yılmaz, 17 Ağustos 2015 günü Halkalı'da trafikte tartıştığı ve sonrasında kendisini oturduğu siteye kadar takip eden ve elinde silahı bulunan motosiklet sürücüsü Ahmet Sülüşoğlu'nu 3 kurşunla öldürdü. Yılmaz hakkında haksız tahrik altında kasten adam öldürme suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

        Olay olduğunda tutuklanan Celal Yılmaz, avukatlarının itirazı üzerine 8 gün cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilmiş, görülen ilk duruşmada tutuklandı.

        "ÖLDÜRÜLMEK İSTENEN BENİM"

        Bakırköy 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 4'ncü duruşmada savcı verdiği mütalaasında olayda meşru müdafaa şartları oluşmadığı, Celal Yılmaz'In haksız tahrik altında Sülüşoğlu'nun öldürdüğünü belirtti. Yılmaz son söz olarak "Evine saldırılan benim. Öldürülmek üzere saldırılan benim. Ama kasten öldüren ben oluyorum. Bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum." dedi.

        "HEYECAN VE KORKU YAŞADI"

        Mahkeme, Celal Yılmaz'ı meşru müdafaa savunma sınırlarını mazur görülebilecek heyecan, korku ve telaş nedeniyle aşarak gerçekleştirdiği gerekçesiyle ceza verilmesine yer olmadığına dair karar vererek sanığı tahliye etti.

        BAŞKANDAN MUHALEFET ŞERHİ

        Karara muhalefet şerhi koyan mahkeme başkanı Asuman Yetişkin, sanığın haksız tahrik altında kasten öldürme suçundan cezalandırılması gerektiğini belirtti. Hakim Yetişkin, Sülüşoğlu'nun tabancasının namlusunun yere bakar vaziyette olduğu sırada sanığın, ölen gencin yanına gelerek ateş etmesi nedeniyle ölümüne sebebiyet verdiğini, yani haksız bir saldırı olmadığı gibi saldırının olacağının da muhakkak olmadığı, yasanın tanımladığı şekilde meşru müdafaaya ilişkin şartların da gerçekleşmediğini açıkladı.

        "İNSAN ÖLDÜ HAYVAN ÖLMEDİ"

        Karar üzerine Sülüşoğlu'nun yengesi Serpil Sülüşoğlu, adliye koridorunda sinir krizi geçirdi. Yenge Sülüşoğlu, "Katiller benim oğlumu öldürdü. Katiller. Neye göre tahliye ettiler. Bir insan öldü, hayvan ölmedi. Bu adalet hep güçlünün yanında mı olacak? 30 yaşında bir çocuk öldü. 3 gün sonra doğum günüydü" diyerek feryat etti.

        Fenalaşan Sülüşoğlu, adliyeye çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ