Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara'daki patlamada ölenlerin isim listesi!

        17 Şubat'ta saat 18:30'da Ankara'da askeri servis aracı geçişi sırasında bomba yüklü araçla saldırıda hayatını kaybeden 28 kişinin isim listesi açıklandı mı? Ankara'daki patlamayı kim yaptı? İşte detaylar...

        ANKARA'DAKİ PATLAMADA ÖLENLERİN İSİM LİSTESİ AÇIKLANDI MI?

        Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, saldırıda hayatını kaybeden 28 kişinin cenazeleri, Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığındaki DNA testlerinin tamamlanması ve kimliklerinin belirlenmesinin ardından yakınlarına teslim edildi.

        Cenazeleri yakınları tarafından teslim alınan 28 kişinin isimleri şöyle:

        "Ertan Akgül, Mustafa Haliloğlu, Erkan Tümer, İbrahim Baran, Meryem Yılmaztürk, Uğur Fatih Özdemir, Fatma Berna Atmaca, Cumali Akman, Yıldız Demirtaş, Cüneyt Sertel, Mehmet Kutlu, Feyyaz İlhan, Mevlüt Öksüzoğlu, Mehmet Yener, Figen Gündüz, Filiz Koçak, Eren Ördek, Ayşegül Pürnek, Gülşen Yıldız, Mustafa Küçük, Sedat Durgun, Mehmet Koray Pınar, Güner Altınok, Özgür Orçun Munyas, Recep Gülen, Fevziye Kayış, Muammer Kosacı ve Ali Öztaş."

        ANKARA'DAKİ PATLAMAYI KİM YAPTI?

        Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Karargahı'nda dün meydana gelen patlama ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Şu anda olayın failleri, konusu tümüyle aydınlatılmış durumdadır. Bu saldırıyı Türkiye içindeki bölücü terör örgütü üyeleri ve YPG mensubu bir kişinin birlikte gerçekleştirdiği ortaya çıkmıştır. Bu kişi PKK ve YPG mensubu bir kişidir. Saldırının YPG irtibatı ortaya çıktı. Kişi, 1992 Amude doğumlu Salih Neccar adlı kişidir. Saldırıyla ilgili 9 kişi gözaltına alındı. YPG irtibatları kesindir" açıklamasında bulundu. Davutoğlu ayrıca saldırıda yaşamını yitiren 28 kişiden 27'sinin TSK mensubu birinin ise sivil olduğunu belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ