Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Diyarbakır'da 7 asker, Şırnak İdil'de 1 asker ve 1 polis şehit oldu

        Ankara'da 28 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının şokunu yaşayan Türkiye, Diyarbakır ve Şırnak'tan da acı haberler aldı. Diyarbakır'da askeri aracın geçisi sırasında meydana gelen patlamada 7 asker şehit oldu. İdil'deki operasyonlarda ise 1 asker ve 1 polis şehit oldu.

        TSK'nın internet sitesinde İdil'deki operasyonlara ilişkin şehit bilgileri şöyle açıklandı:

        "18 Şubat 2016 Perşembe günü Şırnak ili İdil ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ve bir kahraman polisimiz ağır şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 13.05’de şehit olmuşlardır.

        Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımızın mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

        DİYARBAKIR'DA 7 ŞEHİT

        Diyarbakır Lice Karayolu'nda askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldi. El yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle gerçekleştirilen saldırıda 6asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Hastaneye kaldırılan askerlerden biri daha kurtarılamayarak şehit oldu. Saldırıda şehit olanların sayısı 7'ye yükseldi.

        İDİL ŞEHİTLERİNİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

        Şırnak'ın İdil İlçesi'nde şehit olan özel harekat polisi 26 yaşındaki Veysi Kakı'nın Mersin nüfusuna, uzman çavuş Burak Güneş'in ise İstanbul Pendik nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

        Şırnak'ın İdil ilçesindeki operasyonlarda şehit düşen 26 yaşındaki özel harekat polisi Veysi Kakı'nın Mersin'deki evinde yas var.Kakı'nın, Merkez Toroslar İlçesi Çağdaşkent Mahallesi Metrokent Sitesi'nde oturan annesi Yıldız ile babası Yılmaz Kakı'ya acı haberi yetkililer verdi.Oğullarının şehit olduğu haberini alan aile, sinir krizi geçirdi. Kakı'nın şehit haberini duyan yakınları ve komşuları da eve akın etti. Fenalık geçirenlere sağlık ekipleri müdahale etti.Acı haberin üzerine Kakı'nın Metrokent Sitesi'ndeki komşuları, sitenin girişine ve balkonlarına Türk bayrakları astı.Özel harekat polisi Kakı'nın, Osmaniye'de görev yaptığı geçici görevle Şırnak'ın İdil ilçesine gittiği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ