Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Canlı bomba Mehmet Öztürk, İsrailli kafileyi adım adım takip etmiş
        1

        Nihat ULUDAĞ / GAZETE HABERTÜRK

        Habertürk’ün, İstanbul’daki terör saldırısını gerçekleştiren isim olduğunu dün manşetinden duyurduğu DAEŞ’li canlı bomba Mehmet Öztürk’ün kimliği, DNA testi sonrasında kesinlik kazandı.

        2

        Teröristin doğrudan İsrailli turist kafilesini hedef aldığı da ortaya çıktı.

        3

        Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde cumartesi saat 10.58’de yaşanan 3’ü İsrail, biri İran vatandaşı 4 kişinin hayatını yitirdiği ve 39 kişinini yaralandığı terör saldırısının ardından harekete geçen polis, kamera kayıtlarından hareketle Gaziantepli Mehmet Öztürk ismi üzerinde odaklandı.

        4

        BABA TESPİT ETTİ

        Canlı bombanın Gaziantep’te yaşayan annesi ve bir erkek kardeşi ile babası Nahser Öztürk uçakla İstanbul’a getirilerek Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

        5

        Baba Öztürk, olay yerinde bulunan kafaya ait fotoğraftaki kişinin oğlu Mehmet Öztürk olduğunu teşhis etti. DNA karşılaştırması sonucunda da canlı bombanın Mehmet Öztürk olduğu kesinlik kazandı.

        6

        İçişleri Bakanı Efkan Âlâ da açıklamasında, “Bu menfur intihar saldırısını gerçekleştiren terörist 1992 doğumlu, Gaziantep nüfusuna kayıtlı Mehmet Öztürk’tür. Eldeki mevcut bulgular, teröristin DAEŞ terör örgütüyle bağlantılı olduğunu göstermektedir” dedi. Ala, Öztürk’ün emniyet ya da jandarmada herhangi bir arama kaydının bulunmadığını da söyledi.

        7

        ARA SOKAKTA BEKLEMİŞ

        Saldırının ardından polis, İsrailli turistlerin otellerinin bulunduğu Beşiktaş’tan başlayarak İstiklal Caddesi’nin tünel girişine kadar olan bölgedeki tüm kamera görüntülerini mercek altına aldı.

        8

        Canlı bombanın, turistleri Beşiktaş’taki otellerinden çıktıkları andan itibaren takibe aldığı görüldü.

        9

        Kafile, kahvaltı için İstiklal Caddesi’nde bir lokantaya girince terörist ara sokakta beklemeye geçti.