Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Diyarbakır'da Mermer Jandarma Karakolu'na bombalı araçla saldırı düzenlendi

        Veysi İPEK/DİYARBAKIR

        Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu önünde yol kontrolü yapan askerlere PKK teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 asker şehit olurken, 24 asker de yaralandı.

        Lice ilçesi Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu önünde yol kontrolü yapan askerlere saat 21.00 sıralarında PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

        Saldırının ardından teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Askerlerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Bomba yüklü araçla saldırı ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve takviye birlik sevk edildi.

        3 ASKER ŞEHİT OLDU

        Bombalı saldırıda yaralanan askerler ambulanslarla Diyarbakır'daki hastanelere götürüldü. Hastanede tedaviye alınan askerlerden 3'ü yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

        Diyarbakır- Bingöl karayolu ulaşıma kapatılırken, PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı.

        YAYIN YASAĞI GELDİ

        Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, (RTÜK) Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Mermer Jandarma Karakoluna bombalı araçla düzenlenen terör saldırısına ilişkin yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

        GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

        Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'da jandarma karakoluna yönelik terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

        Açıklamada, "24 Mart 2016 Perşembe günü saat 21.10 sularında Diyarbakır-Lice karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu nizamiyesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 24 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur'' denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ