Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Nusaybin'den acı haber: İki asker şehit oldu

        Beycan ÜÇKARDEŞ - Hakan BULUT / MERSİN

        Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir eve tuzaklanan el yapımı patlayıcı, güvenlik güçlerinin arama yaptığı sırada infilak etti. Patlamada 2 asker şehit oldu, 5 asker de yaralandı.

        EV ARAMASINDA TUZAKLANAN PATLAYICI İNFİLAK ETTİ

        Mardin'in Nusaybin ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından, teröristlerin yakalanması, tuzaklanan patlayıcıların imhası, çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması için güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan operasyonlar devam ediyor. Güvenlik güçlerinin operasyonu sırasında Fırat Mahallesi'nde bir eve tuzaklanan el yapımı patlayıcı, ev araması faaliyeti sırasında patladı. Çöken binanın enkazı altında kalan 7 askerden 2'si şehit düştü. Yaralı olarak kurtarılan 5 asker Nusaybin Devlet Hastanesine kaldırılıp tedaviye alındı.

        OĞLUNUN ŞEHİT HABERİNİ SEMİNERDE ALDI

        Nusaybin'de şehit olan 36 yaşındaki Yüzbaşı Halil Özdemir'in Tarsus'un Şehitler Tepesi Mahallesi'ndeki evine acı haberi Tarsus Garnizon Komutanı Binbaşı Vedat Topak, İlçe Jandarma Komutanı Yavuz Bulut, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can verdi.

        Bir yıl önce evlenen şehidin eşi Pınar ile annesi Hürü Özdemir haberi alınca fenalık geçirdi. Şehit Yüzbaşı'nın babası Necip Özdemir'in ise Çamlıyayla Fakılar Köyü Muhtarı olduğu bir seminer için Antalya'ya gittiği belirtildi. Oğlunun şehadet haberini Antalya'da alan Necip Özdemir'in Tarsus'a hareket ettiği öğrenildi.

        GENELKURMAY AÇIKLADI

        Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Nusaybin ilçesinde dün devam eden operasyonlarda içinde 7 askerin bulunduğu binadaki patlama sonucu 2 askerin şehit düştüğünü, 5 askerin hafif yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı.

        Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "27 Şubat 2016 Pazar günü saat 14.00 sularında, Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında içinde yedi kahraman silah arkadaşımızın bulunduğu bir bina, teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıların patlatılması neticesinde çökmüştür. Çöken binadan beş kahraman silah arkadaşımız hafif yaralı olarak kurtarılmış, iki kahraman silah arkadaşımız ise tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ