Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kayınpederini öldüren İsmail Çilingir: Kayınvalidem azmettirdi

        Adana'da 55 yaşındaki Selami Çilingir'i başına çekiçle vurarak öldürdüğü suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan damadı 37 yaşındaki İsmail Çilingir, duruşmada kendisini kayınvalidesi Nadiye ve kayınbiraderi AzizÇilingir'in azmettirdiklerini ileri sürdü. Mahkeme heyeti, anne ile oğlu hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

        Çiftçi İsmail Çilingir, aynı zamanda babasının amcasının oğlu olan kayınpederi Selami Çilingir'e çocuklarına gelirlerinden eşine pay vermemesi nedeniyle husumet beslemeye başladı. Ailenin 14 Kasım'da bir düğüne katılmak için evden ayrılması üzerine 8 yıldır felç olan Selami Çilingir yalnız kaldı.

        ADANA HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

        İddiaya göre düğünden haberi olan İsmail Çilingir, kayınpederinin yalnız kalmasını fırsat bilerek eldiven giyip kar maskesi takarak eve gitti. Yedek anahtarın yerini bilen İsmail Çilingir ardiyeden çekiç alıp eve girerek yatağında yatan Selami Çilingir'in başına vurarak öldürdü. Daha sonra evden ayrılan İsmail Çilingir, kar maskesi ve eldiveni foseptik çukuruna attı.

        Düğünden dönen ailenin Çilingir'in cansız bedenini bulması üzerine olay yerine gelen polis, kapı ve pencerelerde zorlama olmadığını, eve anahtarla giriş yapıldığını ve kasadaki para ve altınların alınmadığını belirledi. Maddi durumu iyi olan Çilingir'in miras yüzünden öldürülebileceği ihtimali üzerinde duran polis, hak sahiplerini şüpheli olarak değerlendirmeye aldı. Olay gecesi nerede olduğu konusunda tutarsız bilgiler verenİsmail Çilingir, çapraz sorguda suçunu itiraf etti. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan İsmail Çilingir tutuklandı.

        İFADE DEĞİŞTİRDİ

        İsmail Çilingir ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle Adana 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Nöbetçi mahkemede kayınpederi ile arasında ayrımcılık yaptığı konusunda bir konuşma geçtiğini ve bir anlık öfkeyle cinayet işlediği yönündeki ifade verenÇilingir duruşmada bu savunmasını değiştirdi. Kendisini kayınvalidesi Nadiye ile kayınbiraderi Aziz'in azmettirdiğini ileri süren katil zanlısı damat şunları söyledi:

        "Kayınbiraderim Aziz ve kayınvalidem Nadiye Çilingir'e, kayınpederime bakmak zor geliyordu. Her ikisi de olaydan yaklaşık 1 ay önce kayınpederimi öldürmemi istedi. Bunun karşılığında kayınpederime ait olan arsa, bahçe ve minibüs durağını bana vereceklerini söylediler. Ben önce kabul etmek istemedim. Ancak kayınvalidem 'eğer bu işi yapmazsan seni kızımdan boşatırım, çocuğunu elinden alırım' diye tehdit etti. Bende bunun karşısında kayınpederimi öldürmeyi kabul ettim. Olay günü, kayınvalidem Nadiye bana 'anahtarı ayakkabılığa koyuyorum. Çekiçle vurur öldürürsün' dedi. Eve gittiğimde ayakkabılığın bulunduğu yerde çekiç vardı. Oradan çekici alıp eve girdim. Kayınpederimin yattığı yerde gece lambası yanıyordu, uyanıktı. Bir şey söylemeden çekiçle vurdum ve evden çıktım. Daha önceki ifadelerimde bunu söylemedim. Çünkü kayınvalidem beni azmettirirken avukat tutacağını söylemişti. Avukat tutmadığı için ben şimdi mahkemede olanları anlatmaya karar verdim."

        SUÇ DUYURUSU

        Nadiye ve Aziz Çilingir ise yöneltilen suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, Selami Çilingir'e bakmaktan hiçbir zaman sıkıntı duymadıklarını söyledi.

        Mahkeme heyeti, sanık İsmail Çilingir'in iddiaları doğrultusunda Cumhuriyet Savcılığı'na adam öldürmeye azmettirme suçundan Nadiye ve AzizÇilingir hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. İsmail Çilingir'in cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderilmesine karar veren mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ