Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Rus pilotu öldürdüğü gerekçesiyle Alparslan Çelik ve 14 kişi adliyeye sevk edildi

        İzmir'de polis tarafından gözaltına alınan Alparslan Çelik ile beraberindeki 14 kişi, bugün adliyeye sevk edildi.

        Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağının Suriye topraklarına paraşütle atlayan pilotunu öldürdüğü söylenen Alparslan Çelik ile yanındaki 14 kişinin gözaltında tutuldukları İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı. Alparslan Çelik'in de aralarında bulunduğu 15 şüpheli bugün sabah saatlerinde İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

        Şüphelilerin, '6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet' ile suçlandıkları, Alparslan Çelik'in düşen uçaktan paraşütle atlayan Rus pilotu öldürdükleri sözleri konusunda emniyette ifade vermediği, bununla ilgili olarak savcının soru sormasının beklendiği kaydedildi.

        SAVCI TUTUKLAMA İSTEDİ

        İzmir'de polis tarafından gözaltına alınan ve bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen Alparslan Çelik ile beraberindeki 14 kişi, işlemleri tamamlandıktan sonra soruşturmayı yürüten savcı tarafından '6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet' suçundan tutuklanmaları talebiyle İzmir 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

        ALPARSLAN ÇELİK'İN YANINDAKİLERE ATEŞ ETMEMELERİ KONUSUNDA UYARIDA BULUNDUĞU İDDİASI

        Savcının Alparslan Çelik'e, Türk hava sahasını ihlal ettiği için düşürülen Rus savaş uçağının Suriye topraklarına paraşütle atlayan pilotuna ateş edilmesiyle ilgili görüntüleri sorduğu, Çelik'in de yanındakilere ateş etmemeleri konusunda uyarıda bulunduğunu söylediği öne sürüldü.

        Öte yandan, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptığı aramada, zanlılar arasında bulunan ve Suriye'den gelenlerin aracında, 1'i Kalaşnikof, 2'si Thomson marka olmak üzere 3 otomatik silahın daha ele geçirildiği belirtildi.

        RESTORANDA YAKALANDILAR

        Geçen çarşamba günü, Çelik ve arkadaşları İzmir'in Hatay Semti'ndeki bir restoranda yemek yedikleri sırada Cinayet Büro Amiriliği'ne, silahlı kişiler olduğu yolunda telefonla ihbarda bulunulmuştu. Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekipleri, ihbar üzerine Çelik'in de aralarında bulunduğu, restoranda aynı masadaki 15 kişiyi gözaltına aldı. Restoran önündeki araçlar ve daha sonra gözaltına alınanların adreslerinde yapılan aramalarda, 1 Kalaşnikof marka tüfek ile 6 tabanca ele geçirildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ