Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kilis'e roket mermisi düştü: 12 yaralı
        1

        Nurcan İNAL/KİLİS

        Kilis kent merkezindeki 2 mahalleye, Suriye tarafından ateşlenen 3 roket mermisi düştü. Roketler yerleşim alanlarında patlarken 12 kişi yaralandı.

        2

        Roketlerin atıldığı DAEŞ denetimindeki bölge de topçu birlikleri tarafından angajman kuralları çerçevesinde fırtına obüsleriyle vuruldu.

        3

        Suriye tarafından ateşlenen 3 roketatar mermisi saat 18.30 sıralarında, Kilis'in Atatürk ve Saraç Mehmet Çavuş mahallelerine düşerek patladı.

        4

        Roket mermilerinden biri boş araziye düşerken, 2'si ise yerleşim alanlarının bulunduğu bölgede patladı. Patlamaların şiddetiyle bölgedeki ev ve araçlarda hasar meydana geldi. Roket mermilerinin isabet ettiği bölgeye polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

        5

        İlk yardım ekipleri yaralanan 12 kişiyi ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Acil serviste tedavisine başlanan yaralılardan vücuduna şarapnel parçası isabet eden ve hayati tehlikesi bulunan 4 kişi ameliyata alındı. Diğer yaralıların genel sağlık durumlarının ise iyi olduğu bildirildi.

        6

        FIRTINA OBÜSLERİ DAEŞ BÖLGESİNİ VURDU

        Roket mermilerinin geldiği DAEŞ bölgesindeki noktalar, angajman kuralları çervesinde fırtına obüsleri tarafından ateş altına alındı. Obüslerin vurduğu DAEŞ bölgelerinden gelen patlama sesleri Kilis'ten de duyuldu.

        7

        KİLİS VALİSİ: HEPSİ İMHA EDİLDİ

        Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Suriye tarafından atılan roket mermilerinin patlamasıyla yaralanan 12 kişiyi tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.
        Ziyaretin ardından hastane çıkışında gazetecilere konuşan Vali Süleyman Tapsız, 7 yaralının kısa sürede taburcu edileceğini, ameliyata alınan 2 yaralının hayati tehlikesinin bulunduğunu, hayati tehlikesi olmayan 3 yaralının da ameliyat edileceğini ifade etti.

        8

        12 kişiyi yaralayan roket mermilerinin geldiği bölgelerin tespit edilerek anında gerekli müdahalenin yapıldığını kaydeden Vali Tapsız şöyle dedi:

        9

        "Karşı taraftan roketin atıldığı yerler Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından tespit edildi, imha edildi, etkisiz hale getirildi. Suriye tarafında çatışmalar devam ediyor ve biz yakından takip ediyoruz. Zaman zaman sınırımızda Özgür Suriye Ordusu ile muhalifler, bazı köyleri ele geçiriyor.

        10

        Zaman zaman DEAŞ tekrar ilerliyor. Dolayısıyla sınırımızda sıcak bölgedeyiz. Çatışmalar devam ediyor. Bu çatışmalar neticesinde de zaman zaman havan mermileri, sınıra yakın yerlere düşüyor. Kazara, ama bazen bilinçli bir şekilde kent merkezine roketler atılıyor.

        11

        Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bunlar atıldıktan sonra buraları tespit edip yerle bir ediyorlar. Bundan sonra atılma durumu var mı, bunu bilemeyiz. Karşımızda bir devlet yok, bir otorite yok. Bir terör örgütü var. O nedenle bizim hudut birliklerimiz gerekli cevabı angajman kuralları gereği, fazlasıyla veriyorlar. Orda ciddi zayiatlar da oluşturuyorlar. Ben özellikle yaralı vatandaşlarımıza şifalar temenni ediyorum, ailelerine ve milletimize geçmiş olsun diyorum."

        12

        BUGÜN 1 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

        Suriye sınırından dün Kilis'e düşen roket mermileri yüzünden bir kişi hayatını kaybetti. Dün yaşanan olayda Kilis merkeze roket mermileri düşmüş 2'si ağır 8 kişi yaralanmıştı. Patlamadan sonra hastaneye kaldırılan ve tedavi gören ağır yaralı hastalardan biri hayatını kaybetti. (CHA)

        13

        ÖLÜ SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

        Kilis'te sınırı aşan roket mermilerinin patlaması sonucu yaralanan belediye işçisi 48 yaşındaki Mehmet Hanifi Sağlam, tedavi gördüğü Kilis Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Tedavisi süren diğer 6 işçinin ise sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

        14

        Bu arada, bugün yaşamını yitiren 2 belediye işçisi ile birlikte, kente Suriye tarafından gelen roketlerle ölenlerin sayısı 6'ya yükselmiş oldu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ