Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul'a gelen turistler taksicilerden şikayetçi

        GAZETE HABERTÜRK

        Bu istek, İstanbullular gibi taksicilerden dert yanan Fransız bir turistten... Her yıl İstanbul’a gelen kadın turist, o kadar dertli ki şikâyetlerini bir video anlatıyor. İstanbul’a her gelişinde sorun yaşadığını vurgulayan Fransız turist: “İstanbul halkı gerçekten nazik, şehir çok güzel. Ancak taksicilerle sürekli problem yaşıyoruz. Lütfen bizim gibi turistler için bir şeyler yapın”

        Kısa mesafe yolcu almayan, yağmurlu havada ortadan kaybolan taksicilerle ilgili şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Taksicilerle yaşadıkları sıkıntıları şikâyet edecek yer bulamamaktan yakınan İstanbulluların yanı sıra kentimizi ziyarete gelen turistler de dertli. Yıllardır şikâyetlere sayfalarımızda yer veriyoruz.

        Bu konuda HT İstanbul ekibi, geçtiğimiz yıl mayıs ayında ‘İstanbul’da turist olmak’ adlı deneysel bir çalışma bile yapmıştı. Bir günü kentin tarihi mekânlarında turist kılığında geçiren HT İstanbul ekibinin özellikle ulaşımla ilgili çarpıcı gözlemleri olmuştu.

        Toplu taşıma araçlarında hiçbir sorunla karşılaşmayan turistlerin, taksiler konusunda fazlasıyla dertli oldukları ortaya çıkmıştı. Turistler yanı sıra bir rehber de şikâyetlerin büyük bölümünü oluşturan taksi ücretlerini dile getirmiş, taksicilerin taksimetre açmak yerine pazarlığa girişip adrese göre belirlediği fiyat konusunu anlatmıştı. Kasım ayında ise kavgaya dönüşen kısa mesafe tartışmalarını da muhabirimizin bir günlük deneyimi ile sayfalarımıza taşımıştık.

        (Ann isimliFransızturist,taksicilerleyaşadığısorunlarıvideo ileanlattı.)

        VİDEOLU ŞİKÂYET

        Konu taksi olunca şikayetlerin de ardı arkası kesilmiyor tabii... İşte şimdi Fransız bir turist taksicilere isyan ediyor. Şikâyetlerini çektiği video ile ifade eden Ann isimli Fransız, her seferinde dolandırıldığını iddia ediyor. Her yıl İstanbul’a gelen Fransız kadın, Sultanahmet’te bir dükkânda çektiği videoda yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

        ‘PARALARI DEĞİŞTİRİP İNKÂR EDİYORLAR’

        “İstanbul’da turist olarak bulunuyorum. Senede bir defa İstanbul’a gelirim ve her gelişimde taksicilerle sorun yaşarım. Taksimetre 3.20 TL’den açılıyor. Ancak sonunda fatura hiç de doğru şekilde gelmiyor. 15-20 TL’lik fatura 45-50 TL’lere kadar çıkıyor. Taksiciye bir banknot verdiğiniz zaman ve gözünü bir an olsun ayırsam bile, örneğin havalimanından çıktık ve kalacağım otele gelip gelmediğimi kontrol etmek için kafamı çevirdiğimde, taksici paraları değiştirip verdiğim 100 TL banknotu inkâr ediyor, ‘Hayır sen bana 100 değil 20 TL verdin’ diyor. Sonra biraz düşünüyorum ama iş içten geçmiş oluyor.

        YAŞADIĞIM OLAY İNANILMAZDI

        Hele dün (pazar günü) yaşadığım olay ise inanılmazdı. Parayı cebimden çıkardım ve elimde tutuyordum. Taksici birden elime vurdu ve elimdeki paralar havaya saçıldı. Elimdeki bütün paralar yere düşünce ben de toplamaya başladım.

        Taksicinin elinde de bir 100 TL ve 5 TL olduğunu gördüm. Hemen onları geri aldım ve taksiden kendimi dışarı attım. Bu İstanbul için ciddi bir problem. Çünkü İstanbul halkı gerçekten nazik, şehir çok güzel bir şehir. Taksicilerle sürekli problem yaşıyoruz. Lütfen bizim gibi turistler için bir şeyler yapın.”

        Geçtiğimiz aylarda taksicilerle ilgili yaşanan sorunları, bu sorunları şikâyet edecek yer bulamayan İstanbulluların isyanı ile taksilerin turistleri bıktıran pazarlık inatlarını sayfalarımıza taşımıştık.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ