Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem SON DAKİKA! Soma'da yola tuzaklanan bomba patladı: 1 astsubay yaralı

        Manisa'nın Soma ilçesinde jandarma aracının geçişi sırasında yol kenarına yerleştirilen patlayıcı infilak ettirildi, takviye ekiplerin olay yerine ulaşmasının ardından meydana gelen ikinci patlamada bir asker hafif yaralandı.

        Soma-Kırkağaç karayolunun Aksu mevkisinde devriye görevi yapan İlçe Jandarma Komutanlığına ait askeri aracın geçişi sırasında yol kenarına yerleştirilen patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada askeri araç ile yoldan geçen sivil araçta hasar oluştu. Takviye ekiplerin bölgeye ulaşmasının ardından olay yerinin yakınında ikinci patlama meydana geldi. Patlamada savrulan taş parçaları nedeniyle bir asker yaralandı.

        Soma Devlet Hastanesine kaldırılan yaralı askerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

        JANDARMA SAHTE İHBAR ÜZERİNE GİTMİŞ

        Patlama sonrası Soma-Kırkağaç yolu trafiğe kapatılırken, jandarma aracının bölgeye sahte ihbar üzerine gittiği ortaya çıktı. Jandarmayı arayan bir şahsın Soma-Kırkağaç yolu üzerinde bir aracın şarampole uçtuğunu belirtmesi üzerine ekiplerin bölgeye hareket ettiği ve bu sırada patlayıcıların infilak ettirildiği iddia edildi.

        ÜÇ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

        Akhisar- Soma Kavşağı girişinde 35 plakalı otomobil güvenlik güçleri tarafından durduruldu. İçerisindeki 1'i kadın 3 kişi önce yere yatırılıp arandı. Olayla ilgili bağlantılarının bulunup bulunmadığının araştırılması için gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Gözaltına alınan 3 kişiden birinin Diyarbakır nüfusuna, diğerinin Osmaniye nüfusuna kayıt olduğu öğrenildi. Üçüncü kişinin üzerinden kimlik çıkmadığı belirtildi. Yolda denetimlerin sürdüğü görüldü.

        VALİ BEKTAŞ: OLMASA İYİYDİ AMA OLUYOR TÜRKİYE'DE

        Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "Patlayıcının niteliği henüz belli değil, mayın da olabilir. Basit patlama meydana geldi. Jandarmanın geçişi sırasında yaşanan ilk patlamada, askeri aracın ön camı kırıldı. Olaya müdahaleye giden jandarma aracı hedef alınarak, ikinci patlamanın meydana geldiği biliniyor. Bu sırada yoldaki mıcır tarlarından birkaçı askerin başına isabet etmiş. Hastaneyle görüştük. Askerimizin durumu iyi, taburcu ediliyor. Yol kontrollü olarak ulaşıma açılmaya başlandı. Tek şeritten veriyoruz. Kontrollerden sonra çift şeridi de ulaşıma açacağız. Kimin yaptığı hakkında şu an herhangi bir bilgi yok. Çok şükür büyük bir olay olmadı. Endişe edilecek kadar ciddi bir şey olduğunu düşünmüyorum. Tedbirliydik. Bütün tedbirimizi almıştık. Tedbirlerimiz devam ediyor. Olmasa iyiydi, ama oluyor Türkiye'de. Olayı takip ediyoruz. Biz hiçbir şeyi saklamıyoruz. Çok şükür vatandaşın endişe edeceği bir durum söz konusu değil."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ