Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik SON DAKİKA! Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde bombalı saldırı: 2 şehit

        Gaziantep Emniyet Müdürlüğü binası önünde bugün saat 09.30'da bombalı saldırı düzenlendi.

        Gaziantep'te bombalı araçla düzenlenen saldırıda yaralanan polislerden birinin daha şehit olduğu öğrenilirken, olayda şehit sayısı 2'ye yükseldi.

        Edinilen bilgiye göre, Şehitkamil ilçesi İncilipınar Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi, Vergi Dairesi Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının bulunduğu cadde üzerinde sabah saatlerinde bomba yüklü bir araç infilak ettirildi.

        SaldırıdaSerdar Şakir ve Yusuf Erin isimli polis memurları şehit olurken, saldırıda yaralanan18'ipolis 22kişinin tedavisi ise sürüyor.

        TERÖRİSTİN CESEDİ ADLİ TIP KURUMUNA KALDIRILDI

        Patlamanın ardından canlı bombanın olay yerindeki ceset parçaları, polisin yaptığı incelemenin ardından önce ceset torbasına ardından ise tabuta konuldu. Kimliğinin belirlenmesi amacıyla cenaze, Gaziantep Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

        Olay yerine giden tüm ara ve ana yollar ulaşıma kapatılırken, bölgedeki yayaların ise ev ve iş yerlerine geçişi kontrollü olarak sağlandı. Yaklaşık 5 saat sonra tramvay ve araç seferlerine kademeli olarak başlanıldı.

        Patlama ile çevredeki onlarca kurum ve iş yerleri de zarar gördü. Birçok iş yerinin camları kırılırken, olay yerine yaklaşık 150 metre uzaktaki binaların bile büyük çapta hasar gördüğü tespit edildi. Saldırının yapıldığı bölgede bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep Kanalizasyon ve Su İdaresi hizmet binasında ise büyük bir hasar meydana geldi. Binanın ön cephesine dev Türk bayrakları asıldı.

        Saldırı bölgesinde ve çevresinde polisin aldığı güvenlik tedbirleri sürüyor. Olası durumlara karşı alarmda olan ekipler, çelik yelek ve silahlarla bölgede nöbet tutuyor. Olayın ardından Emniyet Müdürlüğü ve valiliklerin bulunduğu bölgede TOMA ile zırhlı araçlar ve Özel Hareket polisleri tarafından tedbir alınırken, kurum binalarına giden yol girişlerine ise beton barikatlar çekildi.(İHA)

        ŞÜPHELİ, ARACININ MUAYENESİ GEÇTİĞİ İÇİN POLİSTEN KAÇMIŞ!

        Gaziantep'teki bombalı saldırıyla ilgili polis tarafından aranan araçta gözaltına alınan Hasan Ö., olayla alakası olmadığı belirlenince serbest bırakıldı.

        Gaziantep'teki bombalı araçla gerçekleşen saldırının ardından polise hareketli dakikalar yaşatan Hasan Ö., Onur Mahallesi 9. Cadde üzerinde aracı durdurularak yakalandı. Olay yerine çağrılan TEM Şube ve bomba imha ekipleri tarafından kontrol edilen araçta herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadı.

        Polis ekipleri, 79 EB 201 plakalı araç üzerinde yaptıkları incelemede sadece fenni muayene süresinin geçtiğini tespit etti. Polis ekipleri tarafından polis merkezine götürülen Hasan Ö., alınan ifadesinde aracı bir hafta önce M.B. isimli şahıstan satın aldığını ve fenni muayenesi geçtiği için kaçtığını belirtmesi üzerine gerekli cezai işlem uygulandıktan sonra serbest bırakıldı. (İHA)

        İLK ŞEHİT HABERİNİ AK PARTİ VEKİLİ HABERTÜRK TV'DE AÇIKLADI

        AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan Habertürk TV'de 1 polisin şehit, 1'i ağır 10 polisin yaralıolduğunu ve 4 sivil vatandaşın da yaralandığını açıkladı.

        GAZİANTEP VALİLİĞİ'NDEN YAZILI AÇIKLAMA

        Gaziantep Valiliği patlamada 1 polisin şehit olduğunu, 19'u polis 23 kişinin de yaralandığını açıklamıştı. Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Şehitkamil ilçemiz İncilipınar mahallesinde Büyükşehir Belediyesi, Vergi Dairesi Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarının bulunduğu 36004 nolu cadde üzerinde bugün saat 09.17'de bomba yüklü bir araç infilak ettirilmiştir. Saldırıda (1) polis memurumuz şehit olurken, 19 polis ve 4 sivil vatandaşımız yaralanmış olup, yaralılarımıza sevk edildikleri hastanelerde gerekli müdahaleler yapılmaktadır. Hain saldırıda hayatını kaybeden şehidimize Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimiz ve şehrimize geçmiş olsun" ifadelerine yer verilmişti.

        GAZİANTEP'TE 1 MAYIS KUTLAMALARI İPTAL EDİLDİ

        Patlamanın ardından kentte bugün yapılacak olan 1 Mayıs kutlamaları da iptal edildi. Sendikalar, STK'lar ve siyasi partiler patlamanın ardından tüm üyeleri SMS mesajı ile uyararak kutlamaların terör saldırısından dolayı iptal edildiğini duyurdu.

        OLAY YERİNE KARANFİL BIRAKTILAR

        Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısının gerçekleştirildiği bölgeye gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile incelemede bulundu ve patlamanın yaşandığı Emniyet Müdürlüğü önüne karanfil bıraktı.

        ŞEHİT POLİS SERDAR ŞAKIR

        Bombalı saldırıda şehit olan Serdar Şakır isimli polisin Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Uzun süredir Gaziantep'te yaşayan Şakır'ın düzenlenecek törenle yarın defnedilmesi bekleniyor. Öte yandan diğer şehidin ise yapılacak işlemlerinin ardından memleketi Hatay'a gönderilmesi bekleniyor. (İHA)

        ŞEHİT POLİS YUSUF ERİN

        Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında şehit olan polis memuru Yusuf Erin'in Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki babaocağında büyük üzüntü yaşanıyor.

        Şehit Yusuf Erin'in (35), Özerli Mahallesi Bayındır Sokağı'ndaki babaevine büyük Türk Bayrağı asıldı. Sağlık ekipleri, şehidin evinin önünde hazır bekletiliyor.Acı haberi alan şehidin annesi Hüsniye ve babası emekli işçi Hüseyin Erin, Gaziantep'e gitti. Taziyeleri, şehidin ağabeyi Bayram Erin kabul etti.

        Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ve İlçe Emniyet Müdürü Ali Koray Ataş, şehidin evine giderek, bilgilendirmede bulundu.Evli ve bir çocuk babası şehit Erin'in, 6 yıllık polis olduğu, bir erkek ve 3 kız kardeşi bulunduğu belirtildi.Şehit Erin'in 2 yıldır Gaziantep'te görev yaptığı öğrenildi.DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ