Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Giresun’da karakola saldırı: Astsubay Zafer Çalışkan şehit oldu!

        Enis YILDIRIM/ TRABZON

        Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi Üçtaş Köyü'nde önceki gün yatılı okulu hedef alan PKK'lı teröristler dün de Çaldağ Jandarma Karakolu'na roketatarla saldırdı. Karakola girerken saldırıya uğrayan Astsubay Kıdemli Başçavuş Zafer Çalışkan, kaldırıldığı Giresun İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde şehit düştü. Saldırının ardından teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.

        REKETATARLA SALDIRDILAR

        Kandil'den gelen, ‘Eylem yapın, örgüt üyeleri moral bulsun' mesajının ardından hareket geçen Karadeniz Açılım Grubu, bir haftada 3 silahlı eylem yaptı. Giresun - Gümüşhane kırsalında Yaşmaklı Barağı ve Akköy HES Santrali'ne hedef alan PKK'lı teröristler dün akşam saatlerinde Çaldağ Jandarma Karakolu'na roketatarla saldırdı. Karakola girerken yapılan saldırıda yaralanan Astsubay Kıdemli Başçavuş Zafer Çalışkan, kaldırıldığı Giresun İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde şehit düştü. Başçavuş Çalışkan'ı şehit eden teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.

        ÇOCUĞUNU EVE BIRAKMIŞTI

        Çocuğunu okuldan aldıktan sonra evine bırakan Astsubay Kıdemli Başçavuş Zafer Çalışkan'ın karakola girişi sırasında roketatarlı saldırının gerçekleştiği öğrenildi. Karadeniz Açılım Grubu üyesi olduğu belirlenen terörist grubun yakalanması için bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Bir süredir bölgede bulunan ve üç ayrı eylem yapan terörist grubun arazi şartla rından yararlanarak, rahatlıkla saklanabildiği ileri sürüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ