Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sokak kavgası kan davasına dönüştü

        Mustafa ŞEKEROĞLU/İSTANBUL

        Sancaktepe'de sokak kavgasından iki aile arasında kan davasına dönüşen olay 8 ay önceye dayanıyor. Sümbül ve Kurt ailesi arasında yaşanan olaylar iddiaya göre şöyle gelişti; 24 Eylül 2015 günü Murat Kurt ve yakınları, parkta bir kişi ile kavga etti. Kavgayı gören Ferda Sünbül ayırmak için araya girdi. Kavga ettikleri kişi kaçınca, Murat Kurt ve arkadaşları ellerindeki sopalarla Ferda Sünbül ve Yavuz Sünbül'ü dövdüler. Darbelerle ağır yaralanan iki kişi, hastanede yoğun bakıma alındı. Olayın ardından iki aile arasında 25 Eylül'de gerilim yaşandı. İlçe ekipleriyle çevik kuvvet şube müdürlüğü, mahallede tedbir aldı.

        İLK CİNAYET

        Bu olayın ardından bir gün sonra Ferda Sümbül'ün yakınları, 26 Eylül'de market çıkışında Murat Kurt'un önünü kesti. Satır ve sopalarla dövülen Murat Kurt, kafasına isabet eden bir kurşunla öldü. Cinayetin ardından Kurt ailesi, Sümbül ailesine ait bir iş yeri, bir ev ve bir otomobili, molotof kokteyli ile kundaklamaya çalıştı. Kundaklama girişimleri, polis tarafından önlendi.

        Murat Kurt'un öldürülmesinin ardından düzenlenen operasyonda Tayfun Sümbül'ün de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili 2 kişi tutuklandı. Tayfun Sümbül ise adliyede serbest kaldı.

        TAYFUN SÜMBÜL ÖLDÜRÜLDÜ

        Bu olaydan 4 ay sonra yani 10 Ocak 2016 günü Sancaktepe'de bir kişi öldürüldü. Polis, öldürülen kişinin Tayfun Sümbül olduğunu belirledi. Sümbül, 4 ay önce öldürülen Murat Kurt cinayetinde gözaltına alınmış ve serbest kalmıştı.

        TAYFUN'U ÖLDÜRENLER KURT AİLESİ ÇIKTI

        Cinayet Büro Amirliği ekipleri yaptıkları çalışma da Tayfun Sümbül cinayetinde Kurt ailesi tarafından gerçekleştirildiği belirlendi. Çalışma da Sümbül'ün 8 ay önce öldürülen Murat Kurt'un kardeşi Ünal Kurt (22) tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Yapılan çalışmalarda olayı da baba Hulusi Kurt'un azmettirdiği iddia edildi. Düzenlenen operasyonda Hulusi Kurt ve oğlu Ünal Kurt gözaltına alındı. Soruşturmanın ardından baba oğlu tutuklanarak cezaevine gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ