Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İzmir'de başına 100 bin lira ödül konulan katil zanlısını otostopla yakaladılar

        Mehmet İNMEZ / İZMİR

        İzmir'in Bayındır ilçesinde mevsimlik işçi temin eden Şahin Özbay'ı alacak verecek meselesi nedeniyle çıkan tartışmada öldürdüğü iddia edilen Maşallah O. sivil jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Silahlı olabileceği ve çatışma yaşanabileceği ihtimali düşünülerek zanlının aracı otostopla durduruldu. Öldürülen ve Şanlıurfalı olan Şahin Özbay'ın akrabalarının zanlıyı bulana 100 bin TL ödül koyduğu ortaya çıktı.

        Cinayet olayı, Furunlu mevkiinde 10 Mayıs 2016 tarihinde meydana geldi. Boş bir arazide ceset bulunduğu ihbarını alan jandarma, yaptığı araştırmada öldürülen kişinin mevsimlik işçi getiren 5 çocuk babası Şahin Özbay olduğunu tespit etti. Cinayetle ilgili özel ekip kuran jandarma bölgede bulunan güvenlik kameralarını inceledi. Görüntülerde, cinayet saatine yakın zamanda Maşallah O.'nun akaryakıt istasyonundan 15 TL'lik benzin aldığını belirleyen ekipler, görgü şahitlerinin ifadelerinden Maşallah O.'yu tespit etti.

        BAŞINA 100 BİN TL ÖDÜL KOYDULAR

        Katil zanlısını bulmak için çalışma başlatan jandarma, öldürülen Şahin Özbay'ın Urfalı olan akrabalarının da zanlı Maşallah O.'yu bulana, teslim edene veya yerini bildirene 100 bin TL ödül vermeyi vaadettiklerini öğrendi.

        OTOSTOPLA YAKALANDI

        Öldürülen Özbay'ın ailesinden önce zanlıyı bulmak için gece gündüz çalışan ekipler, Maşallah O.'nun Ödemiş, Beydağ ve Kiraz ilçelerinde dolaştığını tespit etti. Maşallah O.'nun silahlı olabileceği ve çatışma yaşanabileceği ihtimalini düşünen sivil ekipler, Kiraz yolu üzerinde araçları arıza yapmış gibi durdu ve yoldan otomobili ile geçen zanlıya otostop çekti. Otomobilde yanında bir arkadaşı daha bulunan zanlı, sivil ekiplere "Nasıl yardımcı olurum. Motordan çok anlamam ama size çekici çağırayım" dedi. Sivil ekibin otomobiline yaklaşan zanlı Maşallah O., ekipler tarafından gözaltına alındı. Zanlının otomobilinde olayda kullanıldığı tahmin edilen bir adet tüfek bulundu. Katil zanlısının cinayet silahı tüfekle poz verdiği ve sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı ortaya çıktı

        4 SUÇTAN ARANIYOR

        Gözaltına alınan ve geniş güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edilen Maşallah O'nun, 'Adam öldürme, hükümlü ve tutuklunun kaçması, kumar oynanması için yer ve imkan sağlamak ve parada sahtecilik" gibi suçlardan arandığı belirlendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ