Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Nusaybin şehidi Anıl Gül son yolculuğuna uğurlandı

        Mardin'in Nusaybin İlçesi'ndeki operasyonda PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucunda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül'ün cenazesi, Eskişehir'de gözyaşları içinde toprağa verildi. Anne Türkan Gül, "5 oğlum olsa 5'ini de yine veririm. Ben şehit annesiyim ağlamayacağım. Bunlar mutluluk gözyaşları. Oğlumun düğün günü bugün. Ağlıyor diye sevinmesinler onlar" dedi.

        Bekar olan şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül'ün cenazesi, askeri uçakla Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı Havaalanı'na getirildi. Astsubay Gül için öğle namazı sonrası Reşadiye Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

        Törene Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Milletvekili Harun Karacan, CHP milletvekilleri Utku Çakırözer ve Cemal Okan Yüksel, şehidin babası Yücel Gül, annesi Türkan Gül, kızkardeşi Melis Gül, yakınları, silah arkadaşları ile çok sayıda kişi katıldı.

        '5 OĞLUM OLSA YİNE VERİRİM'

        Anne Türkan Gül cenaze namazı öncesinde cami yanına kurulan taziye çadırında kendisine başsağlığı dileyen Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver'e "Vatan sağolsun. Oğlumu vatana kurban verdim helal olsun. 5 oğlum olsa 5'ini de yine veririm. Seve seve gitti. Güle güle benim gülüm gitti. Ben şehit annesiyim ağlamayacağım. Bunlar mutluluk gözyaşları. Oğlumun düğün günü bugün. Ağlıyor diye sevinmesinler onlar. Daha çok arkada benim yavrularım var" dedi.

        Askeri kıyafet giyen 16 yaşındaki Melis Gül de şehit ağabeyinin cenaze töreninde gözyaşlarına hakim olamadı. Melis'i arkadaşları sakinleştirmeye çalıştı. Eskişehir'de yayınlanan yerel Sakarya Gazetesi matbaasında çalışan baba Yücel Gül de şehit olan tek oğlunun fotoğrafına bakıp gözyaşı döktü.

        Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Anıl Gül cenazesi askerlerin omuzunda top arabasına kadar taşındı. Bir süre top arabasıyla götürülen şehidin cenazesi daha sonra cenaze aracına alındı. Şehit astsubay Anıl Gül cenazesi, götürüldüğü Kanlıpınar Şehitliği'nde gözyaşları içinde toprağa verildi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ