Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Kuzey Irak'a hava operasyonu düzenlendi

        Irak'ın kuzeyi Kandil, Avaşin Basyan ve Zap bölgelerinde ise bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaraların icra edilen hava harekâtı ile imha edildiği ifade edildi.

        2 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, 1 TERÖRİST TESLİM OLDU

        TSK, Mardin'in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlarda 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve operasyonlarda toplam 394 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Şırnak'ta devam eden operasyonlarda ise 2 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, bir teröristin ise teslim olduğu kaydedildi.

        TSK'dan yapılan açıklamada, Nusaybin'de operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristlerin toplamda 71 binayı ateşe verdiği, 968 patlayıcının da imha edildiği belirtildi.

        Şırnak'ta devam eden operasyonlarda ise toplam 404 teröristin etkisiz hale getirildiği, operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristlerin 118 bina yaktığı ve operasyonların başladığı tarihten bugüne kadar bin 83 el yapımı patlayıcının imha edildiği açıklandı.

        Ayrıca yapılan arama tarama çalışmalarında 2 Kaleşnikof piyade tüfeği, bin 824 adet fişek, 500 adet Biksi makineli tüfek fişeği, 2 av tüfeği, 3 tabanca, 2 roketatar mühimmatı, 96 el bombası, 2 akü, bir dürbün ve çok miktarda muhtelif tıbbi malzemenin ele geçirildiği bildirildi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ