Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Muğla'da hemşireye emekli astsubay cinayetinden 25 yıl hapis cezası

        22 Mayıs 2015'te sabah saatlerinde Nuh Yoldaş'ın Menteşe ilçesi, Akbük Mahallesi sahilindeki barakasında yangın çıktı. Eşini ve tek çocuğunu Muğla kent merkezindeki evinde bırakıp, sıcakların başlamasıyla birlikte barakasında kalan Yoldaş, alevlerin arasında kalarak yaşamını yitirdi. Yangının kesin çıkış nedeninin belirlenmesi için yapılan araştırmada, barakanın benzin dökülerek kundaklandığı ortaya çıktı.

        Çevredeki güvenlik kamerası görüntüleri ile bazı görgü tanıklarının ifadesinin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hemşire H.B. ile Vergi Dairesi'nde görevli memur olan nişanlısı G.O. çalıştıkları işyerlerinde gözaltına alındı. Yanarak ölen emekli astsubayın aile dostu olduğu öğrenilen hemşire H.B.'nin, Yoldaş'tan 20 bin liraya yakın borç para aldığı öğrenildi. Yoldaş'ın bir süredir alacağını defalarca istemesine rağmen H.B.'nin herhangi bir ödeme yapmadığı belirlendi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen iki şüpheliden H.B., tutuklanırken, nişanlısı G.O. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. H.B. ve G.O. hakkında TCK'nın 82/1-a maddesi kapsamında 'tasarlayarak öldürmek' suçundan Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        Davanın dün görülen karar duruşmasına tutuklu sanık H.B., öldürülen Nuh Yoldaş'ın yakınları ve tarafların avukatları katıldı. Sanık H.B., önceki duruşmalardaki ifadelerini tekrarlayıp, "Pişmanım. Böyle olmasını istemezdim" dedi. Verilen kısa aranın ardınan kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık H.B.'yi duruşmalardaki iyi halini de göz önünde bulundurarak 25 yıl hapis cezasına mahkum etti. Diğer sanık G.O.'nun ise beraatine karar verildi.

        Öldürülen Nuh Yoldaş'ın avukatı Erkan Kaçar, savcının mütaalasında belirttiği gibi cinayetin tasarlanarak işlenmiş olması nedeniyle, daha fazla ceza verilmesi talebiyle, kararın temyizi için Yargıtay'a başvuracaklarını söyledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ