Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Vezneciler'de çevik kuvvet otobüsüne saldırı

        İstanbul Vezneciler'de çevik kuvvet otobüsüne park halindeki bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 polis şehit oldu, 5sivil vatandaş öldü,3'üağır 36kişi yaralandı. Ekipler ve Başsavcı Hadi Salihoğlu ve Terörden Sorumlu Başsavcıvekili İrfan Fidan'ın da aralarında bulunduğu 7 savcı olay yerindeki incelemelerini sürdürüyor.Terör saldırısında kiralık bir otomobilin kullanıldığı, düzeneğin uzaktan kumandayla patlatıldığı belirlendi.

        Fatih ilçesinde, Beyazıt Polis Karakolu ile Vezneciler otobüs durağı arasında çevik kuvvet otobüsü geçişi ve çevik kuvvet ekiplerinin görev değişimi sırasında bombalı araçla saldırı düzenlendi.Saldırının ardından polisin havaya açtığısilah sesleri duyuldu.

        VALİŞAHİN'DEN İLK AÇIKLAMA

        İstanbul Valisi Vasip Şahin de olay yerine geldi. Vali Şahin'in bilgi aldıktan sonra açıklama yaptı. Vali Şahin, "Bugün saat 08.40 sıralarında Vezneciler semtimizde yoldan geçen çevik kuvvet polisimizi taşıyan araçlara, bombalı araçla saldırı yapılmıştır. Bunun neticesinde 7 polis, 4 vatandaşımız hayatlarını kaybetmiştir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 36 kişi de yaralanmıştır. Bunlardan şu anda durumu ağır olan 3 kişidir. Konuyla ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Daha detaylı bilgileri size ayrıca gelişmeler oldukça vereceğiz" dedi.

        Motosikletli polis, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Saraçhane'deki binası önünde kaza yaptı. Yaralı polis, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

        ŞEHİT POLİSLERİN İSİMLERİ

        Saldırıda şehit olan polislerin isimleri: Ramazan Kırboğa, Emrah Pekdoğan, Kadir Cihan Karagözlü, Duha Beker, Gökhan Topçü ve aracı kullanan Yaşar Özlem.

        HAYATINI KAYBEDEN SİVİLLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

        Vezneciler'de polislere yönelik saldırıda hayatını kaybeden sivillerden 4'ünün cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.

        Vezneciler'de polislere yönelik bombalı saldırıda yaşamını yitiren sivillerden 4'ünün cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerinin ardından yakınları tarafından alındı. Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemleri biten Ahmet Bayraktar, Elif Tutuş İnce, Esra ve Hakan Tekin çiftinin cenazeleri yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.

        4 KİŞİ GÖZALTINDA

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, olayla ilgili soruşturma çerçevesinde, 4 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesindeki yerleşkesine götürüldü.

        SALDIRIDA KULLANILAN OTOMOBİL KİRALIK

        Saldırıda kullanılan bomba yüklü araç ile ilgili polis önemli bilgilere ulaştı. Otomobilin İstanbul'dan kiralandığı tespit edildi. İstanbul'daki firmadan otomobili kiralayan kişinin bilgilerine ulaşan polis, kamera görüntülerini de incelemeye aldı. Bu kişinin otomobili kiralarken gerçek kimliğini kullanıp kullanmadığı araştırılıyor.

        OTELİN KAPALI OLMASI DAHA BÜYÜK BİR FACİAYI ÖNLEDİ

        Saldırının meydana geldiği yerde büyük bir otel de bulunuyordu. Ön cephesinde büyük hasarın meydana geldiği otelin arka cephesindeki camlar bile kırıldı. Bir süredir kapalı olan Celal Ağa Oteli müşteri de kabul etmiyordu.

        Celal Ağa Konağı Oteli'nin sahibi Celal Yüksel, "Anlatılacak gibi değil, sanki otelin içinde patlamış bomba" dedi.Büyük tahribat alan otelde incelemelerde bulunan Yüksel, otelin kapalı olmasının kendileri için büyük bir şans olduğunu söyledi. Celal Yüksel, "Sanki bilinçli olarak yapılmış. Her taraf mahvolmuş" diye konuştu.

        Vezneciler'de polise yönelik düzenlenen bombalı saldırı sonrası, çevredeki otellerde kalan bazı turistler eşyalarını alarak otellerden ayrıldı. Bazı otel çalışanları, turistlerin güvenlik gerekçesiyle otelden ayrılmak istediklerini söylediler.

        VEFA LİSESİ VE BİR ÖĞRENCİ YURDUNDA HASAR OLUŞTU

        Vefa Lisesi ve çevredeki birçok dükkanın camları kırıldı, park halindeki araçlar hasar gördü. Hasar alan iş yerleri polis tarafından boşaltıldı. Polis geniş bir bölgeyi güvenlik çemberine aldı.Bölgenin yakınındaki kız öğrenci yurduna da saldırı dolayısıyla parçalar isabet etti.

        İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDE SINAVLAR İPTAL

        İstanbul Üniversitesinin (İÜ), bazı fakülte ve yüksek okullarındaki bütünleme sınavları, Beyazıt'taki patlama nedeniyle iptal edildi.

        Üniversiteden alınan bilgiye göre, Beyazıt'ta hizmet veren Siyasal Bilgiler, Edebiyat, Fen, Su Ürünleri, Hukuk, İletişim, Hasan Ali Yücel Eğitim ve Eczacılık fakülteleri ile Adalet Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda bugünkü bütünleme sınavları yapılamayacak.

        Sınav tarihleri daha sonra açıklanacak.

        ŞEHZADEBAŞI CAMİSİ BOMBALI SALDIRI SONRASI BU HALE GELDİ

        Fatih Vezneciler'de meydana gelen patlama, Şehzadebaşı Camisi'nde hasara yol açtı.

        Vezneciler'de çevik kuvvet aracına yönelik düzenlenen bombalı saldırı, çevredeki çok sayıda dükkanda hasara yol açtı. Çevre dükkanlarda meydana gelen hasar patlamanın şiddetini gözler önüne serdi.

        Patlama nedeniyle tarihi Şehzadebaşı Camisi'nde de hasar oluştu. Saldırının şiddetiyle caminin camlarının kırıldığı ve alçıların düştüğü görüldü.

        TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI BÖLGEDE DURMUYOR!

        Raylı toplu taşıma araçlarının durmasına ve diğer araçların bölgeye girmesine izin verilmedi. Metroya binen vatandaşlar da sıkı kontrolden geçirildi.

        İKİNCİ PATLAMA SESİ

        Patlamanın ardından bir patlama sesi daha geldi. Bu patlamanın doğalgaz hattında meydana geldiği bildirildi.

        GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

        Beyazıt Vezneciler'de polis otobüsünün geçişi sırasında yaşana patlama anında olay yerinde aracıyla bulunan bir görgü tanığı o anları anlattı. Görgü tanığı, "Tam önümdeki araba patladı, Polis arabası vardı" dedi. Hafif yaralı olan görgü tanığı hastaneye de götürüldüğünü söyledi. Bu kişinin aracının ise ön camının kırık ve tavanın ise hasarlı olduğu görüldü.

        ŞÜPHELİ PAKET İMHA EDİLDİ

        Beyazıt Vezneciler'de çevik kuvvet polislerini taşıyan polis otobüsüne yapılan bombalı saldırının meydana geldiği alan cami hoparlöründen yapılan anonsla boşaltıldı.

        Anonsta, "Kontrollü olarak patlatma yapılacaktır. Bu sebepten dolayı görevlilerimiz dikkatli olsunlar, sivillerimiz de lütfen emniyet görevlilerimizin ikazlarına uyarak çalışmalarına yardımcı olsunlar" denildi.

        Bölge boşaltılırken, bomba imha ekiplerinin, olay yerindeki şüpheli beyaz renkli minibüste tuzaklama ihtimaline karşı inceleme yaptığı bildirdi.

        PARİS BELEDİYE BAŞKANI'NDAN TAZİYE MESAJI

        Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, Twitter'dan yayınladığı mesajda Kadir Topbaş'a başsağlığı diledi.

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ