Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Koreli plakçının dükkanına alkol baskını

        Beyoğlu Firuzağa'daki bir plakçıda akşam saatlerinde 'Radiohead' grubunun internetten canlı yayınladığı konseri dinlemek için bir araya gelenler, biranda içeri giren bir grubun saldırısına uğradı. Dışarıdan gelenlerin darp ettiği katılımcılar plakçıdan ayrıldı.

        Bir yıldan beri plakçıyı işleten Koreli Seogu Lee, bugün sabah saatlerinde geldiği dükkanını kısa süre sonra kapatarak ayrıldı. Bu sırada gazetecilerin görüntü almasından rahatsız olan Lee, İngilizce "lütfen yapmayın" diyerek ağlamaya başladı. Açıklama yapmayan Seogu Lee, sokaktan ayrıldı.

        Dükkanın sahibi olduğunu söyleyen Haydar Tekin de ‘Akşam bazı olaylar olmuş. Biz de dükkanın tahliye edilmesini istedik' dedi.

        Polisin olayla ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında henüz kimsenin gözaltına alınmadığı öğrenildi.

        RADIOHEAD AÇIKLAMA YAPTI

        Dün gece Firuzağa'daki bir plakçıdadüzenlenen Radiohead etkinliğine yapılan saldırının ardından dünyaca ünlü grup Radiohead açıklama yaptı.

        İngiliz müzik grubu yaptığı açıklamada, saldırıdan etkilenen sevenlerinde sevgi ve desteklerini gönderdiklerini vurguladı.

        Açıklamada 'Kalbimiz İstanbul'daki Velvet IndieGround'da bulunanlarla birlikte. Umarız bir gün hoşgörüsüzlükten kaynaklanan bu tür şiddet olaylarına çok eskide kaldığına tanık olabiliriz. Şimdilik, İstanbul'daki sevenlerimize destek ve sevgilerimizi gönderebiliriz'' ifadelerini kullandı.

        BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

        Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yaşananlarla ilgili resmi twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

        Demircan; "İçinde şiddet olan bütün eylemler gibi, Firuzağa'da yaşanan olay da tasvip edilemez. Kınıyorum.Tahrik, mekandan yapılan kayıt, olayın oruçla ve yaşam tarzıyla ilişkilendirilmesi ve servisi toplumsal barışa planlı suikasttir.Olay, polisin ve yargının konusudur. Bu olayı, kendine kaldıraç yapmaya çalışanlara fırsat verilmemelidir, vermemeliyiz.Ramazan'ın toplumsal birliğe yaptığı katkıyı, bu gibi olaylarla dinamitlemeye çalışanlar, başaramayacaklar. Kaybedecekler."açıklamasını yaptı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ