Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Antalya Kumluca'da yangın
        1

        Soner ÖZCAN/ANTALYA Dün akşam saatlerinde kontrol altına alınan yangın rüzgarın da etkisiyle bugün sabaha karşı yeniden alevlendi.

        2

        150 hektarlık alanda etkili olan yangında şuana kadar 13 ev, 1 ağır ile onlarca dönüm sera ve meyve bahçesi zarar gördü.

        3

        Kumluca'daki yangın dün saat 12.30 sıralarında Erentepe Mahallesi'nde başladı.

        4

        Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, yerleşim yerleri ve tarım arazilerinin de bulunduğu geniş bir alana yayıldı.

        5

        Yangının büyümesi üzerine bölgeye 9 helikopter, 3 yangın söndürme uçağı, 40 arazöz, 80 itfaiye aracı ve 500 kişilik ekip gönderildi.

        6

        13 EV YANDI, 3 KİŞİ YARALANDI

        7

        Karadan ve havadan yapılan söndürme çalışmalarına rağmen ilerlemeye devam eden alevler, 13 ev, 1 ahırı kül etti.

        8

        Yangında onlarca dönüm sera ve meyve bahçesi zarar görürken, alevlerin arasında kalan bir iş makinesi kullanılamaz hale geldi.

        9

        Yangına müdahale eden 1 orman işçisiyle Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nde görevli 2 itfaiyecinin de hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

        13

        Yangın bölgesinden yükselen duman, Kumluca'nın üzerini tamamen kaplarken, dumanlan turizm bölgeleri Adrasan, Çıralı ve Olimpos'a kadar ulaştı.

        14

        SEBEBİ SERADA YAKILAN ATEŞ

        15

        İncelemede bulunak üzere yangın bölgesine giden Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, yangının serada yakılan bir ateşten çıktığını açıkladı.

        19

        Söndürme çalışmalarına 9 helikopter, 3 amfibik uçak, 80'e yakın itfaiye ve 500 işçinin katıldığını bildiren Üzmez, "Havanın rüzgarlı olması ve rüzgarın da zaman zaman darp diye tabir edilen hareketi nedeniyle yangı bir o tarafa bir bu tarafa geçiyor.

        20

        Biz de uçaklarımızla, helikopterlerimizle, itfaiyemizle hatta dozerlerimizle bu yangını çevirmeye çalışıyoruz. Ama garanti olarak durdurabilmek için rüzgarın biraz kesilmesi lazım" diye konuştu.

        21

        Diğer taraftan yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğa karşın yaklaşık 4 saattir Kumluca-Antalya karayolu trafiğe kapalı durumda.

        22

        "HER ŞEYİMİ KAYBETTİM"

        23

        Yangında yazlık olarak kullandıkları evlerinin tamamın yanmasının üzüntüsünü yaşayan Adem ve Fatma Özbeyi çiftinin 4 çocuğunu büyüttüğü 45 yıllık beşikte de küle döndü.

        24

        Evini kaybetmenin üzüntüsünü yaşayan Fatma Özbeyi, "Haftada 3,4 defa buraya oturmaya geliyorduk. Evim yandı bitti kül oldu. Hiçbir şeyim kalmadı. Evin içerisinde her şeyim vardı. 30 yıllık birikimimi kaybettim" dedi.