Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Giresun'da askeri helikopter düştü

        Enis YILDIRIM / HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        Giresun'un Alucra ilçesinde bölgedeki karakollara bayramlaşmaya giden komutanların ve yakınlarının bulunduğu askeri helikopter, Tohumluk Yaylası'na düştü. Helikopterde 8'i asker, 7'si asker yakını olmak üzere 15 kişi vardı.

        Jandarma Bölge Komutan Vekili Tuğgeneral Mustafa Doğru ve eşi Nuran Doğru ile Giresun İl Jandarma Komutanlığı'ndan görevlilerin de bulunduğu heyet, Alucra'ya bayramlaşmaya ve şehit ailesini ziyarete gitti. İçinde Tuğgeneral Doğru'nun yanı sıra bir albay, 2 binbaşının da olduğu, 3'ü çocuk 15 kişinin bulunduğu helikopterin saat 17.15 sıralarında Alucra ve Yağlıdere ilçeleri arasındaki Tohumluk Yaylası'na düştüğü ihbarında bulunuldu.

        Türk Silahlı Kuvvetleri, saat 22.16'da yaptığı yazılı açıklamada 7 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

        BAŞBAKAN YARDIMCISI NURETTİN CANİKLİ: DIŞARIDAN MÜDAHALE SÖZ KONUSU DEĞİL

        Ramazan Bayramı dolayısıyla Giresun'da bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de Jandarma Bölge Komutanlığı'na geçerek basına kapalı toplantı gerçekleştirdi.Canikli, yaklaşık 1 saat süren toplantı sonrası olay yerine hareket etti.

        Hastanede yaralıları ziyaret eden ve yetkililerden bilgi alan Canikli, daha sonra açıklama yapmak üzere kameraların karşısına geçti.

        Canikli, "Bugün saat 17.15 sularında 15 kişiyi taşıyan Sikorsky tipi helikopterimiz Tohumluk köyümüzde kötü hava şartları nedeniyle özellikle yoğun sis ve kötü hava şartları nedeniyle düşmüş ve 7 kişi hayatını kaybetmiş ve şehit olmuştur. 8 tane yaralımız var, bu yaralılarımızdan 5 tanesi Giresun Devlet Hastanesi'nde tedavi ediliyor. Kazanın nedeni tamamen olumsuz hava şartları, hiçbir şekilde dışarıdan müdahale ve buna benzer bir saldırı nedeniyle düşme gibi bir hadise söz konusu değil. Çünkü hem şehitlerimiz hem de yaralılarımızın tamamında neden çarpmaya bağlı olarak başta ve göğüste meydana gelen travmalardır" dedi.

        8 yaralı bulunduğunu açıklayan Canikli, "Bu yaralılarımızdan 5 tanesi şu anda Giresun Devlet Hastanesi'nde, burada tedavi görüyor. 2 tanesi de gelmek üzere, Alucra ilçesinden sevk edildi. Bir yaralımız da Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tedavi görmekte." diye konuştu.

        TSK: 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

        Genelkurmay Başkanlığı'ndan da kazaya ilişkin resmi açıklama geldi.

        Saat 22.16'da yapılan açıklamada, "05 Temmuz 2016 Salı günü, zor şartlarda görev yapmakta olan karakol personeli ve aileleri ile bayramlaşmak ve onlarla birlikte olmak maksadıyla, Giresun-Alucra ve Gümüşhane-Kozağaç Jandarma Karakollarını ziyareti müteakip, Giresun’a dönerken saat 17.15 sularında bir adet Sikorsky helikopteri, Giresun-Alucra ilçesi Tohumluk Köyü mülki sınırları içerisinde henüz tespit edilemeyen bir nedenle düşmüştür.

        Söz konusu elim olay neticesinde; saat 22.00 itibariyle helikopterde bulunan silah arkadaşlarımız ile eşleri ve çocuklarından yedi kişi maalesef hayatını kaybetmiş, yaralanan sekiz kişi ise derhal bölgedeki hastanelere sevk edilmişlerdir.

        Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

        HELİKOPTERDE BULUNANLARIN VE HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

        Helikopterde bulunan 15 kişinin isimleri de belirlendi:Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, eşi Nuran Doğru ve küçük kızı Berrin Doğru; Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan, eşi Didem, oğlu Erdal ve kızı Işıl Bayhan; İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin; Ast Personel Üstçavuş Cemalettin Çoban, Uzman Çavuş Adem Kara ve eşi Semra Kara; Pilot yüzbaşı Hilmi Özer, Pilot üsteğmen Yüksel Kandemir ve Teknisyen Ast. Çavuş Muhammet Bedek.

        Helikopterde bulunanlardan İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin, helikopter pilotu yüzbaşı Hilmi Özer, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru’nun eşi Nuran ve kızı Berrin Doğru, Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan’ın eşi Didem Bayhan ve Ast. Uzman çavuş Adem Kara’nın eşi Sema Kara hayatını kaybetti.

        Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan, oğlu Erdal ve kızı Işıl Bayhan; Ast Personel Üstçavuş Cemalettin Çoban, Uzman Çavuş Adem Kara, Pilot üsteğmen Yüksel Kandemir ve Teknisyen Ast. Çavuş Muhammet Bedek ise yaralandı.

        Tuğgeneral Mustafa Doğru, 2013 YAŞ kararıyla Manisa İl Jandarma Komutanı iken tuğgeneralliğe terfi etti. Ardından da Giresun Jandarma Bölge Komutanı olarak atandı. Tuğgeneral Mustafa Doğru, daha önce Samsun, Manisa, Şırnak, Tunceli, Bitlis ve Foça'da görev yaptı. 1964 Tokat Zile doğumlu Doğru, evli ve 4 çocuk babası.

        5 YARALI GATA'YA SEVK EDİLDİ

        Helikopter kazasında yaralanan ve Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Ünal Bayhan, kızı Işıl Bayhan ile oğlu Erdal Bayhan ve helikopter teknisyeni Muharrem Demir , Ordu - Giresun Havaalanından uçakla Ankara GATA'ya sevk edildi.

        Öte yandan olayda hayatını kaybedenlerin cenazeleri de, kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için ambulanslarla Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

        BAŞBAKAN YILDIRIM: ŞEHİTLERİMİZ VAR

        Başbakan Binali Yıldırım kazayla ilk bilgileri İzmir'de verdi. Yıldırım, "Toplam 15 kişi Giresun'a dönüş yolunda, helikopter kaza kırıma uğruyor. Tamamen olumsuz hava şartları kaynaklı bir kaza kırım olduğu anlaşılıyor. Net bilgiler elimizde yok. Yaralılar var, vefat olduğu yönünde haberler var. Gelişmeleri takip ediyoruz. Sayılar teyide muhtaç olduğu için söylememiz doğru olmaz ama kurtulanlar var, kurtulamayanlar var. Şehitlerimiz var, yaralılar da var. Enkaza ulaşıldı ve yaralılar hastaneye götürüldü. 5 veya daha fazla yaralı var. Terör ihtimali gözükmüyor. Vali ve Başbakan Yardımcısı olay yerindeler, şu anda verebileceğim bilgiler bu" dedi.

        Başbakan Yıldırım, Giresun'da düşen askeri helikopterde bulunan Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun şehit olup olmadığı yönündeki soru üzerine, "Yaralı olduğu şekilde bilgi var" dedi.

        CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAŞBAKAN YILDIRIM, GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL AKAR'I ARADI

        CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, Giresun'da S-70 Skorsky tipi askeri helikopterin düşmesiyle ilgili olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan bilgi aldı.

        Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, helikopterin düştüğü haberinin gelmesinin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hava şartlarından kaynaklı bir kaza kırım olduğu tahmin edilen kazadan derin üzüntü duyduğunu belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediği kaydedildi.

        Başbakan Binali Yıldırım da, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Giresun Valisi Hasan Karahan'ı, telefonla arayarak bilgi aldı.

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ