Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şanlıurfa'da şehit olan 3 polis için tören düzenlendi

        Şanlıurfa'da dün gece otogarda meydana gelen silahlı saldırı sonucu şehit olan 3 polis memuru için İl Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

        Şanlıurfa'da dün gece saat 01.00 sıralarında, otogarda üst araması yapmak istedikleri sırada Bolu'ya gitmek üzere bilet aldığı öğrenilen emekli bir uzman çavuşun 17 yaşındaki oğlu Hüseyin Doğukan Erdoğan tarafından şehit edilen polis memurları için Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

        Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesine getirilen, şehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutlarını gören yakınları gözyaşlarına boğuldu. Tabutlara sarılıp gözyaşı döken aileleri, yine yakınları teselli etmeye çalıştı.

        Törene, Vali Güngör Azim Tuna, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, vali yardımcıları, askeri erkan ve şehitlerin meslektaşları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Burada şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve özgeçmişleri okunduktan sonra Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, konuşma yaptı. Vali, "Şehit polislerimizi, milletimiz her zaman yaşatacak ve hayırla yad edecek. Geride bıraktıklarına sahip çıkacağız. Kederli ailelerinin başı sağ olsun. Hepimizin başı sağ olsun." dedi.

        Törenin ardından şehit polis memuru Sinan Akdemir'in cenazesi memleketi Kilis'e, Mehmet Ünaldı'nın cenazesi ise Osmaniye'ye gönderildi. Aynı saldırıda şehit olan Şanlıurfalı polis memuru Hasan Hüseyin Çalışkan'ın cenazesi ise törenin ardından cenaze namazı kılınmak üzere Yusufpaşa Camisi'ne götürüldü.

        HASAN HÜSEYİN ÇALIŞKAN TOPRAĞA VERİLDİ

        Şanlıurfa Şehirlerarası Terminali'nde çıkan çatışmada şehit düşen 3 polisten biri olan Urfalı Hasan Hüseyin Çalışkan, son yolculuğuna uğurlandı.

        Şanlıurfalı Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törenin ardından naaşı ailesine teslim edilen Şanlıurfalı şehit polisin cenaze namazı, Yusuf Paşa Camii'nde kılındı. Ardından Mardin yolu üzerinde bulunan Bediüzzaman Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ