Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Linçten kurtarılan o askerin babasından polise teşekkür

        Ankara Atatürk Bulvarı'ndan Kızılay'a yürümek isterken vatandaşlar tarafından durdurulan tankın içindeki bir asker linç edilmek istenmişti. Askeri son anda bir polis kurtarmıştı. Askeri korumaya çalışan polisin görüntüleri hafızalara kazınmıştı. Cihan Haber Ajansı, linçten son anda kurtulan askerin babasını buldu.

        BABA BEN TATBİKATA ÇIKIYORUM

        15 Temmuz darbe girişimde gözaltına alınan 20 yaşındaki er Umut Can Güler'in babası Adem Güler, o geceyi anlattı. Oğluyla en son o akşam konuştuğunu ve darbe girişiminden haberi olmadığını iddia eden baba Güler, şunları söyledi:

        "1 aylık asker olan oğlum olaylar başlamadan saat 21.00 civarında telefon etti. Sevinçli bir şekilde baba ben tatbikata çıkıyorum dedi. Oğlum hayırlı olsun dedim. Çıktıktan 1 saat sonra olaylar başlayınca, ben telefon ettim, çocuktan haber alamadım. Ertesi gün 16 Temmuz'da saat 05.00'de hastaneden telefon geldi. Hastaneye gittim. Taburdan ne diye çıkardılar sizi diye sordum. Bize tatbikat var, herkes hazırlansın tam teçhizat, tüfekler boş, ki Allah'tan boş. Orada cahil çocuk bir yanlışlık olabilirdi. İyi ki de boşmuş."

        UZMAN ÇAVUŞ: ARKADAŞLAR OYUNA GELDİK KAÇIN

        Tanklarla sırayla çıktık dedi. Kızılay Meydanı'nı bilmez benim çocuğum. Bir anda kendimizi meydanda, kalabalığın içinde hissettik dedi. Başımızdaki uzmanlar, 'arkadaşlar oyuna geldik bu işte bir sıkıntı var, kaçın' dedikleri zaman tankları çevirip kaçanlar kaçmış. Benim çocuğum kaçamamış, tank arızalanmış. Orada kalmış. Anlamış zaten kalabalığı görünce."

        O ASKERE TEŞEKKÜR

        Baba Güler, oğlunu linç edilmekten son anda kurtaran askere ise teşekkür etti. Oğlunu televizyonda o halde görünce şaşkınlığa uğradığını söyleyen baba Güler, duygularını şöyle anlattı:

        "Ben bittim o an, benim çocuğum gitti. 20 sene gül diye koklayamadığım çocuğum bir anda gözümün önünden gitmek üzereydi. Görüntüyü ben dün akşam izledim, kaybettim kendimi. Çok zor bir an. Ben onu açlıkla, yoklukla, fakirlikle büyüttüm. Bisiklet alamadım, yalvardı bana. Yoktu alamıyordum. Bir defter kalem alıp okutamadım. Benim çocuğum cahil. Okur yazarlığı yok. Akli dengesinde biraz eksiklik var. Konuşması zaten kekeme, engelli. Bu çocuk bunları yaşadıktan sonra bu çocuğun hali ne olacak? Bunun psikolojisi ne olacak ? Bunun yaşadığı travmanın hesabını kim verecek."

        ASKERİ POLİSE DÜŞMAN ETMEYE ÇALIŞAN YARATIKLAR

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'e de tepki gösteren Güler, ''İnsan kılığında yaratılmış, din düşmanı, insanlık düşmanı bir yaratık. Yanına aldığı köpekleriyle bu ülkeye zarar vereceğini zannetmesin. Onlar kardeşi kardeşle, askeri polisle düşman etmeye çalışan yaratıklar. Benim çocuğum orada şehit olsaydı ne olacaktı" dedi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ