Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır: Cemaat ile yakın ilişkim vardı

        Kemal ÇAĞLAYAN/SİVAS

        Darbe girişimi gecesi valilik balkonunda yer alan ve sabah saatlerinde darbe girişimcilerinin listesinde yer aldığı için gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan Sivas 5. Piyade Er Eğitim Tugayı Komutanı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, cemaatle ilişkisi olduğunu itiraf etti.

        Tuğgeneral Sağır ifadesinde "Fethullah Gülen cemaati ile yakın ilişkim vardı. 1988-1992 yılları arasında evlere ve yurtlara gidiyordum, tüm toplantılara katılıyordum. 10 yıl süreyle cemaate himmet ettim. 2007 yılından sonra özellikle Balyoz ve Ergenekon operasyonlarının ardından uzaklaşmaya başladım, ilişkimi askıya aldım" dedi.

        TOPLANTILARA KATILDIM

        Darbe girişiminin ardından Sivas Valilik binasında yer alan ve Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ın halkın tezahüratları karşısında elini kaldırmasına tepki gösteren Sivas 5. Piyade Er Eğitim Tugayı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, cemaatle ilgisi olduğu süre zarfında tüm toplantılara katıldığını, evlere ve yurtlara gittiğini de ifadesinde söyledi.

        'EMRİ UYGULAMADIM'

        Sağır, darbe girişimi ile ilgili emri saçma bulduğunu ve o nedenle uygulamadığını da belirterek bombalamalar karşısında çok üzgün olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ