Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Mardin ve Diyarbakır'da polise saldırı! 8 ölü, çok sayıda yaralı

        VEYSİ İPEK/HABERTÜRK HABER MERKEZİ, AA

        Mardin'in Kızıltepe ilçesindePKK'lı teröristler polis servis midibüsünün geçişi sırasında bomba yüklü araç infilak ettirdi. Patlamada, bir polis şehit oldu, 2 sivil de hayatını kaybederken 5'i polis 20 kişi yaralandı.

        Patlama, saat 18.30 sıralarında ilçenin Aşiti Mahallesi'nde polis, asker ve adliye lojmanlarının bulunduğu TOKİ Caddesi üzerinde meydana geldi. Devlet Hastanesi girişine 50 metre uzaklıkta polis zırhlı servis midibüsü geçerken, teröristler hastane yakınına park ettikleri bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Şiddetli patlamada ortalık savaş alanına döndü. Savrulan midibüsteki polisler ve çevredeki sivillerden çok sayıda kişi yaralanırken, bölgeye ambulanslarla polis ekibi sevk edildi.

        6'SI POLİS 13 YARALI VAR

        Yaralılar, Kızıltepe ve Mardin'deki hastanelere götürülürken, olayda 1 polis şehit oldu, 2 sivil hayatını kaybetti. Yaralılardan sağlık durumları hafif olanların tedavisi ayakta yapılırken, durumları ağır olan 5 polis ile 15 sivilin tedavisi ise hastanede devam ediyor.

        YERDE BÜYÜK ÇUKUR AÇILDI

        Patlamanın olduğu yerde büyük hasar meydana gelirken, yerde büyük çukur açıldığı dikkat çekti. Patlamanın şiddetiyle savrulan polis servis midibüsü ile çevredeki araçların yanı sıra, ev ve işyerleri de büyük hasar gördü. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

        Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, saldırıda 1 polisin şehit olduğunu, 2 sivilin hayatını kaybettiğini, 5 polisin de yaralandığını söyledi.

        BAKAN ARSLAN BİLGİ VERDİ

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerine Mardin'de yaşanan patlamayla ilgili bilgi verdi. Bakan Arslan, "Mardin Kızıltepe'de bir polisimiz şehit, 2 sivil vatandaşımız yaralı. 5'i polis, 15'i sivil 20 vatandaşımız yaralı." dedi.

        AİLESİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

        Saldırıda şehit olan polis memuru 23 yaşındaki Nurettin Tekin'in memleketi Niğde'nin Çiftlik İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

        Kızıltepe'de şehit olan 2 yıllık polis memuru Nurettin Tekin'in şahadet haberi, memleketi Çiftlik İlçesi Çiftçi Mahallesi'ndeki baba evine ulaştı. Şehit haberini, Kaymakam Mustafa Dinçer, Belediye Başkanı Serkan Güzel, İl Emniyet Amiri Yusuf Çetin ile İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Ahmet Güneri verdi. Oğullarının şehadet haberini alan baba Mehmet Tekin ve anne Zöhra Tekin sinir krizleri geçirdi.

        FETÖ'YE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

        Bekar olan şehit Nurettin Tekin'in sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan yaptığı paylaşımda, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdiği ortaya çıktı. Şehit polis Tekin, paylaşımında "Kardeşi kardeşe düşürdünüz. Allah'ım, sen devletimizi ve milletimizi koru" ifadesini kullanmıştı.

        DİYARBAKIR'DA 5 ÖLÜ

        Diyarbakır merkezde de tarihiOnGözlü Köprü yakınlarında da polise ait servis aracının geçişi esnasında PKK'lı teröristlerce bombalı saldırı gerçekleştirildi.

        Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada "Sur ilçesindeki saldırıda 5 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5'i Polis memuru olmak üzere toplam 12 kişi yaralanmıştır" denildi.

        Saldırının ardından bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

        BİTLİS'TE BOMBALI ARAÇ BULUNDU

        Bitlis'in Tatvan ilçesinde de sahte plakalı bomba yüklü minibüs ele geçirildi.Alınan bilgilere göre, vatandaşların ihbarını değerlendiren İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İşletme Mahallesi'nde terk edilen bir minibüste arama yaptı.Minibüsün arka kısmında bomba düzeneği olduğunu fark eden ekiplerin haber vermesi üzerine bölgeye zırhlı araçlar, bomba imha ve terörle mücadele şubesi ekipleri sevk edildi.

        Vatandaşların bölgeden uzaklaştırılmasının ardından bomba düzeneği devre dışı bırakıldı.Bomba imha uzmanlarının incelemesi sonucu, minibüste 2 piknik tüpü ve 9 varile tuzaklanmış yaklaşık bir ton patlayıcının bulunduğunu belirlendi.

        İlçe sahte plakayla dün giriş yaptığı belirlenen bomba yüklü minibüsün, uygun bir yerde kontrollü olarak imha edileceği bildirildi.Bu arada, yol kenarına terk edilen minibüsün önüne, dikkat çekmemesi amacıyla Türk bayrağı bırakıldığı görüldü.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ