Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul İstanbul’da balık avı sezonu açılıyor

        1 Eylül’de “Vira Bismillah”diyerek denize açılacak olan balıkçılar, av sezonunun açılmasına iki gün kala hummalı bir çalışma içine girdi. Ağlarını diken, teknelerini onaran balıkçılar yeni sezonda bol balık olacağından umutlu.

        Balıkçılar, 1 Eylül’de başlayacak olan balık avı sezonuna iki gün kala eksikliklerini tamamlıyor. 13 bine yakın balıkçı, 2 bine yakın gemiyle, çarşamba gününün gecesi denize açılarak av sezonunu başlayacak.

        Sezona iyi bir başlangıç yapmak isteyen balıkçılar, teknelerinde ve ağlarında son kontrollerini yapıyor. Başta tekne ve ağlar olmak üzere balıkçılar sezona hazır olduklarını belirtiyor.

        Bu sezon bol balık olacağında umutlu olan balıkçılar, daha önceki yıllarda olmadığı kadar iyi bir balık avı sezonu bekliyor. Balıkçıların av sezonu nisan ayında sona erecek.

        ‘BOL BALIK OLACAK’

        Balık sezonunun başlamasına iki gün kala tayfasını oluşturarak çalışmalara başlayan 100 yıldan fazladır balıkçılık yapan bir aileden gelen ve kendisi de aile mesleğine devam eden balıkçı Ömer Kolcu, bu yıl daha önceki yıllarda olmadığı kadar bol balık olacağını ileri sürdü.

        Ömer Kolcu, “Görüntülere bakarsanız bu yıl kayda geçecek bir tarih. Bize verilen işaretlere göre bol balık olacak. Halkımız bol balık yiyecek ucuz balık yiyecek. Karadeniz’in proteini toplamış güzel balığını yiyecek. Balığın özünü yiyecek” dedi.

        Balık avı için hazırlıklarını tamamlayan balıkçı Mehmet Karadurmuş da, “Nasip olursa Vira Bismillah diyeceğiz. Umudumuz var inşallah beklentimiz daha iyi olur. Bu sene bereket iyi görünüyor. Rabbim utandırmasın diyoruz” diye konuştu.

        Balıkçı Mehmet Şahin de arkadaşlarıyla birlikte yeni sezona hazırlanarak iyi bir balık sezonu umduklarını söyledi.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ