Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Adana'da aşk cinayetine müebbet hapis

        Adana'da sevgilisi olan kadının eşini öldürdüğü iddia edilen sanık için müebbet hapis cezası istendi.

        Adana 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık C. P., tutuksuz yargılanan maktul E.İ.'in eşi Ş.İ. ve babası A. Ö. ile maktulün yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

        Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını veren savcı, C.P. "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasını, diğer sanıklar Şeyha İpek ve babası A.Ö'nün ise delil yetersizliğinden beraatlerine karar verilmesini istedi.

        Sanık C.P. savunmasında, Ş.İ.ile yaklaşık 3 yıldır ilişkilerinin olduğunu ileri sürerek "Ş.nın zaman zaman eşini ortadan kaldırmam yönünde beyanları oluyordu. Olaydan bir gün önce Şeyha, eşinin beni öldüreceğini söyledi. Beni öldürmeye geliyordu. Alkollüydüm ne yaptığımı bilmiyorum.” ifadesini kullandı.

        Ş.İ. de sanıkla ilişkisinin doğru olduğunu ancak eşini öldürmesi konusunda konuşmadıklarını ileri sürdü.

        E.İ.’in annesi ve babası ise sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.Mahkeme heyeti, C.P’ın tutukluluğunun devamına karar verirken duruşmayı erteledi.

        Bursa'da aşçı olarak çalışan iki çocuk babası Eyüp İpek, eşinin C.P. ile ilişkisi olduğunu öğrenince, 1 Ağustos'ta Adana'ya gelmiş, kayınpederinin Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki evine giderken bıçaklanarak öldürülmüştü. Olayla ilgili C.P.'ın yanı sıra onu azmettirdiği ileri sürülen maktulün eşi ve kayınpederi gözaltına alınmıştı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ