Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Ağabeyinin sevgilisini bıçaklayan kızdan bir garip açıklama

        Adana'da ağabeyinin sevgilisini bıçaklayarak yaraladığı gerekçesiyle 22 yıla kadar hapsi istenen 18 yaşındaki Remziye D., korkutmak için bıçağı rastgele salladığını öne sürdü.

        Temel D., bir süre önce 21 yaşındaki Serap B. ile arkadaşlık kurdu. Temel D.'nin kız kardeşi Remziye D. ise bu ilişkiye, iddiaya göre Serap B.'nin daha önce bir evlilik yapmış olması nedeniyle karşı çıktı. 11 Mayıs'ta 18 yaşındaki kız kardeşi Dilan ile birlikte alışverişten dönen Serap B., merkez Seyhan İlçesi'nin Kuruköprü Mahallesi'nde bulunan Remziye D.'nin iş yerinin önünden geçti. Bu sırada kardeşleri gören Remziye D. dışarı çıktı. Taraflar arasında başlayan sözlü tartışma sonrası Remziye D., eline aldığı bıçakla Serap B.'yi ve kendisine engel olmak isteyen çalışma arkadaşı Çiğdem A.'yı bıçakla yaraladı. Serap B. ile Çiğdem A., Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınırken yakalanan Remziye D., tutuklandı.

        "ÖLDÜRME AMACIM YOKTU"

        Remziye D., Serap B.'yi kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 15 yıla kadar, Çiğdem A.'yı yaralama suçundan 4.5 yıla kadar ve Dilan B.'yi yaralamaya teşebbüs suçundan ise 2.5 yıla kadar olmak üzere toplam 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne ilk kez hakim karşısına çıktı. Serap ve Dilan B.'nin çalıştıkları iş yerinin önüne geldiğini belirterek, "Dışarı çıktığımda bana küfür edip tehdit ettiler. Cevap vermeden içeri girdim. Daha sonra tekrar dışarı çıktığımda küfür ve hakaretlerine devam edince yanlarına gittim. Amacım olayı yatıştırıp onları iş yerinden uzaklaştırmaktı. Dışarı çıktığımda Dilan boğazıma sarıldı, Serap da çantayla vurmaya başladı. Korkutmak amacıyla bıçağı salladım. Öldürme amacım yoktu. Ben elimde bıçakla Dilan'ı kovalamadım" diye savunma yaptı.

        Dilan ve Serap B. ise Remziye D.'nin kendilerini tehdit edip bıçakla saldırdığını söyleyerek şikayetçi oldu.

        Mahkeme heyeti, Remziye D.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ