Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Mersin Silifke'deki bagaj cinayetinde şok ifadeler

        Mersin'in Silifke İlçesi'nde hafriyatçılık yapan 29 yaşındaki Ali Özcan'ı, kilitlediği otomobilinin bagajında av tüfeğiyle vurarak öldürmekten gözaltına alınan 49 yaşındaki Şahin T., ifadesinde şok iddialarda bulundu. Ali Özcan'ın, eşi 41 yaşındaki Zeynep T.'yi meyve suyuna ilaç atıp uyuttuktan sonra çıplak görüntülerini çekerek kendisine şantaj yaptığını öne süren Şahin Tut, Özcan'a 2 daire ve 15 bin 500 lira verdiklerini ancak yine kurtulamadıklarını iddia etti.

        29 Ekim'de Atakent Mahallesi'nde bir petrol istasyonunda otomobilinin bagajındaki Ali Özcan'ı av tüfeği ve tabancayla ateş ederek öldüren Şahin T., cinayetle ilgili ifadesinde yeni iddialarla bulundu. Ali Özcan'ın, eşi Zeynep T.'yi meyve suyuna ilaç atıp uyuttuktan sonra çıplak görüntülerini çekerek şantaj yaptığını, bundan kurtulmak için 2 daire ve 15 bin 500 lira verdiklerini iddia eden Şahin T. şöyle dedi:

        "Alkol aldıktan sonra yolda Ali Özcan ile karşılaştım. Kendisiyle bu konuları konuşmak istedim. O sırada kendisi bana 'Avradına sahip çıksaydın p.' dedi. Ben de Ali Özcan'a kızıp tüfeğin dipçiğiyle alnına dört sefer vurdum, sendeledi. Yerden taş almak isterken yine tüfeğin dipçiğiyle ensesine vurdum ve bayıldı. Arabamın bagajına koydum. Eşimin işyerine gittim ve aldım. Ali'yi de alıp Gülnar'daki bağ evine götürüp yüzleştireceğimi söyledim."

        "AV TÜFEĞİYLE 4 KEZ SIKTIM"

        Eşini otomobile bindirip, bagajdaki Ali Özcan ile Arpaçbahşiş yönüne gidecekken Kızkalesi civarında bagajdan tekme sesleri geldiğini kaydeden Şahin T. şunları anlattı:

        "Yolda akaryakıt istasyona girdim ve benzin alırken görevli bagajdan ses geldiğini anladı, benzin vermeden kaçtı. Ben de görevliye namus meselesi olduğunu söyledim. Bagajdaki Ali bagajın kapağını açtı, elinde levye vardı. Onu etkisiz hale getireyim düşüncesiyle araçtan av tüfeğini alıp 4 kez sıktım. Sonra bagajı kapatıp Erdemli istikametine dönüş yaptım. Benim amacım karakola gidip durumu anlatmaktı. Üzerime atılan suçlamayı kabul ediyorum, ancak kesinlikle öldürmek gibi bir amacım yoktu. Ali Özcan'ı tek başıma öldürdüm."

        'MEYVE SUYUNU İÇTİM, KENDİMİ PANSİYON ODASINDA BULDUM'

        Eşinin kendisini iş yerinden aldığında paniklediğini, defalarca arabadan inmek istediğini söylediğinde kendisine kızıp küfür ettiğini ileri süren Zeynep T. ise, eşinin kendisini Ali Özcan ile yüzleştirmek istediğini anlatarak şunları söyledi:

        "Ali'yi bakkal dükkanından yaptığı alışverişlerle tanıdım. Sonra numaramı Ömer C.'ye vermiş. Evliliğim çok sorunlu olduğu için bir dönem Ömer ile telefonda konuştum. O dönemde Ömer'e 15 bin TL verdim ama bana geri ödemedi. 'Benim karım olacaksın kocandan boşanacaksın' diyordu. Ömer'in yaptığı baskılara dayanamadım, kocamdan boşanmak ve Ömer ile evlenmek için boşanma dilekçesi verdim. Ömer bana boşanma dilekçesi imzalatırken, tapuları koruma altına aldıklarını söyleyerek üstüme olan 2 tane daireyi arkadaşının üzerine devrettirdi. Ömer beni aradı, bir restoranda yemek yemeye gittik. Bu yemek sırasında bana meyve kokteyli söylediler. Ben bu içeceği içtiğimde kendimden geçmişim, uyandığımda bir pansiyon odasındaydım, yanımda Ömer vardı. Ali ve Ömer bana ellerinde videolarım olduğunu, bana tecavüz ettiklerini söyledi. Ali de daha sonra 'Seni Ömer'e 200 bin TL'ye sattım' dedi."

        Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısı soruşturmasını sürdürüyor.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ